Kiezen voor biologische zuivel

Er zijn verschillende redenen waarom je kiest voor biologische producten in het algemeen of biologische zuivel in het bijzonder. Hieronder staan de belangrijkste argumenten genoemd:

Redenen om voor biologische zuivel te gaan

Biologische producten worden geproduceerd met respect voor natuur en milieu. Biologische landbouw leidt tot een lagere milieubelasting en er komen op biologische bedrijven meer (verschillende) vogels, insecten, wilde planten en zoogdieren voor.
Biologische landbouw houdt rekening met het welzijn van dieren. Koeien, kippen en varkens kunnen in de frisse buitenlucht rondlopen, hun hokken zijn voorzien van stro.

Uit recente Engelse studie is gebleken dat biologische melk circa tweederde meer omega-3 vetzurgen dan gangbaar geproduceerde melk bevat. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart- en bloedvaten en beperken het risico op arthritis. Enkele onderzoekers melden grotere hoeveelheden vitamines en mineralen in op biologische wijze geproduceerd voedsel. Meer onderzoek naar de gezondheidseffecten van biologische producten blijft nodig. Verder levert biologische landbouw een directe bijdrage aan de vermindering van de milieubelasting van uw school

Eigenlijk is biologische landbouw dus heel logisch!

Terug naar Biologisch voedsel
Biologische-vitamines