Duurzaamheid van kerstgeschenken

Het tonen van waardering aan werknemers en dierbaren is een traditie die sterk geassocieerd wordt met Kerstmis. Een gebruikelijke manier om dit te doen is het geven van kerstpakketten. Echter, naast de vreugde die deze pakketten brengen, wordt ook aandacht besteed aan de impact op het milieu tijdens de productie ervan.

Tegenwoordig wordt het niet alleen belangrijk geacht dat een geschenk weelderig is, maar ook dat het op een ecologisch verantwoorde manier is geproduceerd. Het ideale kerstpakket moet vrij zijn van elementen schadelijk voor de natuur en de mens. Er is een groeiende trend van bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat hun kerstpakketten duurzaam worden geproduceerd.

Maatschappelijk verantwoorde kerstgeschenken

In het licht van duurzaamheid, staat het concept van maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Dit is essentieel voor bedrijven die streven naar partnerschap met organisaties zoals MVO Nederland. De producten gekozen voor het kerstpakket moeten milieuvriendelijk zijn, zonder nadelige gevolgen voor mens en natuur. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een duurzame leverancier die zijn kerstpakketten op een sociaal verantwoorde manier verzendt.

Als organisatie kan het aansluiten bij je waarden en die van je klanten om duurzame kerstpakketten te geven aan werknemers, leveranciers of belangrijke klanten. Dit versterkt op een positieve manier het imago van duurzaam ondernemen.

Het belang van duurzaamheid in kerstgeschenken

Een duurzaam kerstpakket zoals van Company of Gifts is zowel in inhoud als verpakking bewust ontworpen om afval en vervuiling te verminderen. Ze worden gemaakt van gerecycleerde of biologisch afbreekbare materialen. En het mooiste is dat deze verpakkingen kunnen worden hergebruikt of gerecycled, zelfs na de feestdagen.

Kerstmis is een feest van verbondenheid en saamhorigheid, gevierd met vrienden, familie en werknemers. Tijdens de typische kerstborrels bij bedrijven worden vaak kerstpakketten overhandigd. Het geven van een duurzaam kerstpakket tijdens deze gelegenheid kan niet alleen het 'goede gevoel' van Kerstmis verlengen, maar het kan ook bijdragen aan de betrokkenheid van de werknemers. Het stimuleert hen namelijk om duurzamer te leven en te werken.

Organisaties zoals Company of Gifts kunnen helpen bij het vinden van bedrijven die duurzame kerstpakketten aanbieden, om zo een verantwoord kerstpakket te kiezen. Op deze manier kan iedereen de vreugde van Kerstmis vieren, zonder dat dit ten koste gaat van onze prachtige planeet.

Terug naar MVO
Biologische-vitamines