Duurzaamheid op kantoor

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van duurzaamheid en "groene" initiatieven op allerlei gebieden van het leven. Maar heb je er ooit over nagedacht hoe je je werkplek groener kunt maken? Geloof me, het kan echt leuk zijn om een milieubewuste houding te hebben op kantoor, vooral als je er een positief gespreksonderwerp van maakt tijdens die koffiepauzes. Hier zijn een paar tips om het beste uit je kantoorruimte te halen op een duurzame en leuke manier.

Ga voor groen!

Het is tijd om je vingers groen te laten worden! Nee, ik heb het niet over het verven van je handen met plantaardige inkt, hoewel dat misschien ook een leuke teambuildingactiviteit is. Ik heb het over het kweken van je eigen tafelplanten! Het kweken van kleine planten op je bureau maakt je werkruimte niet alleen mooier, maar het bevordert ook een gezonde luchtkwaliteit. Bovendien is het een ongelooflijk leuke en ontspannende manier om je creativiteit te uiten. Denk aan vetplanten, luchtplanten of minivarens - er zijn zoveel mogelijkheden!

Duurzame feesten

Wie vindt feesten op kantoor nou niet leuk? Een uitstekende manier om plezier te hebben en duurzaamheid te bevorderen, is om leuke feesten of evenementen te organiseren met een 'groen' thema. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagsviering met herbruikbare bekers, borden en bestek in plaats van wegwerpartikelen. Of een potluck waar iedereen heerlijke vegetarische of veganistische gerechten meebrengt om te delen. Je zult zien hoe geweldig ecologisch plezier kan zijn en hoe makkelijk het kan zijn om gewoontes te veranderen!

De schoonheid van een opgeruimde werkruimte

Wat is er leuker dan het opruimen van je werkruimte en het doneren van ongebruikte kantoorbenodigdheden aan lokale scholen of non-profitorganisaties? Of een kantoorruilmarkt organiseren waar je je collega's kunt uitnodigen om ongebruikte goederen uit te wisselen. Stel je die grote glimlach op het gezicht van een kind voor dat geniet van die kleurrijke pennen en markers die je niet echt nodig had!

Fiets naar je werk

Schakel een versnelling hoger met een leuke en gezonde manier om voor het milieu te zorgen: fiets naar je werk. Stel je voor dat je 's ochtends frisse lucht inademt terwijl je je benen traint en verder weg blijft van toxines zoals uitlaatgassen en luchtvervuiling. Plus, het is een geweldig excuus om die kleurrijke fietsaccessoires aan te schaffen die je altijd al wilde hebben.

Dus daar heb je het - een paar leuke en informele manieren om duurzaamheid te bevorderen op je werkplek. Je zult merken dat deze acties niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je eigen welzijn en plezier op kantoor.

Terug naar MVO
Biologische-vitamines