Op zoek naar biologisch nieuws? Kijk dan ook eens op de volgende websites:

Biologie Nieuwslog        Biologie Headlinez

-> index <-

 87.1 taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-08-07 22:44:04
pijlroodbarry
pijlzwartKan iemand mij ff uitleggen wat taurine is?
Het zit in red bull, en heb wel een idee wat het is maar weet het niet cker!
Thanxx alvast!
 87.2 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-08-10 22:26:08
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartTaurine is een aminozuur, voor mensen niet-essentieel omdat we het zelf kunnen aanmaken. Het heeft diverse functies, uiteenlopend van helpen bij de spijsvertering tot het bevorderen van de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen. De reden dat het in Red Bull zit is waarschijnlijk omdat het ook veel in spieren voorkomt en daar snel wordt opgebruikt tijdens inspanning.
 87.3 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-03-10 10:09:15
pijlroodExpert
pijlzwartEr zijn op Internet nogal uiteenlopende artikelen te vinden:

1.Taurine is een aminozuur, bouwstenen van eiwitten in het lichaam, noodzakelijk voor de normale werking van met name de hersenen, hart, ogen en de bloedvaten, tevens heeft het een functie voor de uitscheiding uit het lichaam van, onder andere cholesterol, via de gal, zodat een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, in gunstige zin be´nvloed wordt. In zuigelingenvoeding is taurine verhoogd aanwezig, wegens de noodzakelijke spieropbouw, op jonge leeftijd. Ook voor spieropbouw op latere leeftijd (met name "body-buiding"), is deze substantie noodzakelijk.

2.Tijdens de zwangerschap slikken van het voedingsupplement taurine helpt misschien tegen suikerziekte bij kinderen op latere leeftijd. Volgens wetenschappers zou taurine voor zwangere vrouwen wel eens net zo belangrijk kunnen zijn als foliumzuur.

3.Red Bull Energy Drink
Geniet veel bekendheid in combinatie met zwarte of rode wodka onder de naam 'Black fly' en 'FlŘgel'. FlŘgel is een rood drankje en daarom denken mensen vaak dat ook Red Bull van nature rood is. Niet dus. Het spul is Rivella-kleurig en drinkt als een mierzoete frisdrank. De fabrikant beweert dat je er vleugels van krijgt, maar dat valt best tegen. Het drankje vergroot uithoudingsvermogen, verhoogt concentratievermogen en stimuleert stofwisseling. De werkzame stoffen zijn cafe´ne en taurine. De hoeveelheid cafe´ne is echter gelijk aan die van een kop koffie, dus de doorgewinterde koffiedrinker heeft daar weinig aan. Taurine helpt wel wat, maar voor de betere doorleernachten is Red Bull niet zo geschikt. Het spul kost zo'n rijksdaalder per blikje en is in iedere supermarkt verkrijgbaar.

4.Taurine - en zijn "dierlijke" werking

Nieuw bij deze frisdranken is het taurine dat toegevoegd wordt. Behalve enkele artsen en scheikundigen weet hoogstwaarschijnlijk geen enkele consument om welke stof het hier gaat. Zelfs in vakliteratuur vindt men geen bruikbare aanwijzing. Taurine wordt in het organisme aan het galzuur gebonden en als taurocholzuur langs de gal afgescheiden. Taurocholzuur werd het eerst in de ossegal gevonden, vandaar de naam (tauros = stier). Dat was de producent blijkbaar ook bekend want de naam van bvb. "Red Bull" verwijst ernaar. Het logo van "Red Bull" toont twee rode stieren die tegen elkaar opstoten. Bij de concurrent "Flying Horse" wijst het vliegende paard er waarschijnlijk op dat men gemakkelijker kan gaan "zweven". Bij de mens is het zo dat hij driemaal meer glycochloraten (suikergalzuren) afscheidt dan taurochloraten. Bij vleeseters daarentegen -vooral bij honden- worden meer taurochloraten afgescheiden. Fysiologisch gezien wakkeren galzuren de activiteit aan doordat ze terug gal produceren. Daarbij zijn er veel verschillende galzuren en vandaar ook verschillende soorten prikkels. In het dierenrijk kan men dat zeer goed nagaan. Het is wel merkwaardig dat roofdieren en honden meer taurine-galzuren produceren, de mens evenwel minder. De vraag is dus welke uitwerking dit soort prikkel op de mens heeft.* Er wordt in ieder geval een verhoogde uiterlijke activiteit gestimuleerd. Tegelijk wordt de natuurlijke vermoeidheid kunstmatig onderdrukt. Dat moet leiden tot een roofbouw op de levenskrachten. Deze roofbouw wordt tijdelijk gecompenseerd doordat deze drankjes in relatief hoge concentraties vitamines uit de B-groep bevatten. Dat is natuurlijk goed gezien want deze vitamines worden vooral verbruikt bij energieverslindende activiteiten. Dat dit soort stimulans op den duur tot lichamelijk verval leidt wisten de colakauwende Indio's reeds. En dat buitensporig cafe´negebruik, zowel in de vorm van thee, koffie als in frisdranken een uitputting van het zenuwstelsel en slapeloosheid veroorzaakt is ook al langer bekend. Mensen met een goede lever -in principe alle jongeren- kunnen natuurlijk zeer lang doorgaan zonder dat ze merken hoe ze hun gestel ru´neren.

 87.4 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-10 09:25:55
pijlroodwendey
pijlzwartmaar is taurine dus stierenbloed dat wil ik graag weten ik vond het heerlijk redbull maar sinds ik hoorde dat het bloed van een stier is durf ik he tniet meer te drinken
 87.5 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-10 09:09:53
pijlroodwendey
pijlzwart weten jullie het al of het van een stier komt en stierenbloed is
 87.6 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-10 12:08:48
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartNee hoor, het is absoluut geen stierenbloed! Waar ze dat vandaag halen is me een raadsel...
 87.7 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-10 12:42:09
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartZal wel komen doordat 'Taurus' stier betekent..
 87.8 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-11 00:11:02
pijlroodmark
pijlzwartis taurine geen stierenbloed dus?wat is het precies dan?aub leggen jullie mij uit wil graag weten
 87.9 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-11 20:49:33
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartIk zou zeggen: zie bovenstaande...
 87.10 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-12 22:41:15
pijlroodSelina
pijlzwartIk heb gehoord dat taurine de urine van een stier isfrown
Red Bull vond ik erg lekker, maar sinds ik dat gehoord heb drink ik het niet meer.
Is het waar dat het de urine van een stier is????????????
 87.11 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-12 23:42:11
pijlroodoekoeboekoe
pijlzwartZeer zeker.
 87.12 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-13 10:07:29
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartBeste mensen, LEES alsjeblieft wat hier allemaal gezegd is... Hoe oud zijn jullie nou helemaal? Jullie geloven toch niet meer in fabeltjes?
Nog 1 keer: taurine is GEEN bloed, urine of ander spul van een stier, noch van een ander beest. Het wordt gewoon in een laboratorium gefabriceerd.
 87.13 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-13 16:33:22
pijlroodVan the Man
pijlzwartwanneer kun je red bull het beste gebruiken
 87.14 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-06-24 14:27:13
pijlroodhippie
pijlzwartTaurine wordt in een laboratorium gemaakt, dat klopt. Maar waar denk je dat ze de grondstoffen hiervoor vandaan halen? De goedkoopste plaats natuurlijk en dat kan niet anders zijn dan slachtafval. Je zou voor de gein maar eens zo'n lijst met E nummers van internet moeten trekken, dan kan je zien wat er allemaal (en op welke, soms zieke, manieren) van dierlijke oorsprong is en in jouw eten zit.
 87.15 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-07-14 06:54:37
pijlroodArne
pijlzwartTaurine is een aminozuur dat in beperkte mate door je eigen lichaam wordt
aangemaakt. De rest haal je uit je voeding.Het woord Taurine verwijst naar
de Latijnse naam voor stier.Taurine wordt dan ook voornamelijk gewonnen uit
ossengal.Iemand die normaal en gezond eet en beweegt heeft geen aanvulling
nodig.Wat de energiedrankjes betreft:Als je ze lekker vind moet je ze nemen,
maar doe het niet voor de effecten.Want die zijn minimaal en dan is het zonde
van je geld.
 87.16 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-07-22 00:22:55
pijlroodLinda
pijlzwartKan iemand mij vertellen of er in kip en andere gevogelten en vis taurine zit?
Alvast bedankt!
 87.17 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-08-16 16:31:24
pijlroodRonny
pijlzwartNou, ik zit het hier allemaal even te lezen en de uitleg van 'expert' is zeer volledig, alleen struikel ik over het feit dat taurine een 'bouwsteen'is: dit niet het geval! Het is inderdaad een aminozuur (afgeleid van het aminozuur cyste´ne) maar dit aminozuur wordt niet teruggevonden in de prote´nen. Prote´nen worden opgebouwd uit een repertoire van slechts 20 aminozuren en met deze 20 bouwsteentjes worden alle eiwitten aangemaakt voor de geco÷rdineerde beweging, mechanische steun, immuunsysteem, generatie en overdracht van prikkelimpulsen, controle van groei en differentiatie, enzymatische katalyse, transport, opslag enz.(dit louter ter info) Mede als je kijkt naar de genetische code (misschien nog in het middelbaar gezien bij biologie!): DNA codeert dmv van codons en elk codon bestaat uit drie basen....nu net deze combinatie van de drie basen codeert voor een aminozuur! Aangezien er 64 mogelijkheden zijn en geen enkele van die 64 mogelijkheden codeert voor taurine, dan mag je besluiten dat taurine geen bouwsteen is voor eiwitten.
Het is eerder een bouwsteen voor galzuren (geen eiwit!) en misschien nog voor andere metabolische derivaten, maar dit is mij onbekend.
Maar toch zou ik graag weten waar je al die informatie vandaan haalde 'expert' want het is zeer interessant!
ciao
 87.18 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-23 21:33:51
pijlroodSannuh
pijlzwartIkke zit nou in het examenjaar van de Havo en doe mijn profielwerkstuk bij biologie over Red Bull. Mijn begeleiders willen dat ikke me verder verdiep in de werkzame stof Taurine.
Ik vond het heel interessant om al het bovenstaande te lezen, maar nou is mijn vraag, of iemand mij kan vertellen wat Taurine voor invloed heeft op je spierwerking. Hoe word het in je lichaam opgenomen en wat doet het precies... Ik vind het namelijk moeilijk om hier een precies antwoord op te vinden. bvd biggrin
 87.19 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-09 18:30:35
pijlroodLoLo
pijlzwartnohh iemand zei dat het stieresperma was dat dat in het woordeboek staan :S
 87.20 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-10 11:20:30
pijlroodjo
pijlzwartIs het waar dat taurine het testosterongehalte omlaag helpt?En als dit zo is, wat voor nadelige gevolgen heeft dit dan?
 87.21 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-12-06 21:23:30
pijlroodIlhan
pijlzwartover dat stierensperma, ik heb het aan onze docent gevraagd, hij zei dat het sperma is van stieren met bruine vlekken.
 87.22 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-12-07 16:39:05
pijlroodjoachim
pijlzwartkomaan, red bull is (of liever was) zo smakelijk, maar wil je zeggen dat bovenstaande verhaaltjes over sperma en urine waar zijn?
duidelijk antwoord graag, want ik wil weten of ik nog wel een blikje redbull zow willen drinken.
 87.23 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-12-07 19:11:14
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartEen duidelijk antwoord? Ok: taurine is taurine, en niks anders. Dus ook geen stierenbloed, stierensperma, stierenurine, stierenstront, stierengal, stieren-alleswathiernietgenoemdis. Drink rustig een blikje Red Bull, maar doe het niet voor het vermeende effect want dat is er nauwelijks.
Maar ja, dit antwoord zal wel weer aan dovemansoren zijn besteed.
 87.24 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-12-15 12:07:38
pijlroodSophie
pijlzwartZo lijkt het wel te zijn Bas. Taurine is Taurine en daar mee basta!!!
Taurine is zoals een vitamine, het is in je lichaam aanwezig, maar mag soms best eens aangevuld worden!!!
 87.25 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-06 23:46:16
pijlroodjuan
pijlzwarthelp mijn zoon drinkt vodka redbull dwz dus dat hij homo is want er zit TAURINE in Redbull
 87.26 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-07 23:02:11
pijlroodglennbaele@msn.com
pijlzwartik wordt heet van taurine
 87.27 Re: taurine!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-20 21:19:00
pijlroodJoop
pijlzwartBel anders naar Red Bull.... zij zullen je vragen wel kunnen beantwoorden!! Kijk anders op www.redbull.nl.

Voor de rest: Taurine wordt aangemaakt in het lichaam van de mens... is geen bloed of urine. Heeft ook niets met stieren te maken. Moedermelk bevat taurine....
 87.28 ik krijgDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-22 13:22:11
pijlroodAkkie
pijlzwartik krijg altijd last van een bloedneus als ik het te veel drink, hoe kan dat?
kan het ook zijn dat taurine van kippen wordt gemaakt?

bvd
 87.29 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-03 16:11:53
pijlroodSanne
pijlzwartIk heb weer gehoord dat taurine een neuro transmitter is die te maken heeft met de zenuwprikkel overdracht in de hersenen. Nu wil ik graag weten of dit zo is? En ik wil graag weten of te weinig taurine kan leiden tot psychische problemen. Is er iemand die dat weet?
 87.30 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-18 10:18:43
pijlroodJan P
pijlzwartMij is verteld dat Taurine inderdaad gemaakt wordt in een laboratorium en hiervoor wordt het restafval van slachterijen gebruikt. Het kan dus inderdaad voorkomen dat het afkomstig is van stierenbloed en dergelijke afvalproducten.
 87.31 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-18 17:16:29
pijlroodrobin
pijlzwartik zou akkie adviseren om z.s.m. naar je huisarts te gaan.
 87.32 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-18 17:07:51
pijlroodrobin
pijlzwartde expert heeft idd. uitgebreid uitgelegd wat taurine is.
maar ik wil graag weten waar taurine wordt aangemaakt in je lichaam.in lever?
 87.33 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-21 00:21:16
pijlroodDoYo
pijlzwartis taurine in veelvuldig (misschien overmatig) gebruik schadelijk voor de lever? of zou het juist een positieve werking moeten hebben?

grtz
 87.34 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-21 00:04:40
pijlroodDoYo (alweer)
pijlzwartmisschien nog leuke toevoeging voor alle mensen met andere vraagtekens over taurine:

http://www.gaia.be/nl/vragen30.html

Antwoord van GAIA: Taurine is het meest voorkomende aminozuur in het menselijk lichaam, dat in tegenstelling met de overige aminozuren niet wordt ingebouwd in structurele of functionele prote´nen. Toch vervult dit aminozuur een belangrijke functie in het metabolisme van de mens. Het aminozuur is vooral van belang in elektrisch actieve weefsels, en wordt om die reden hoofdzakelijk teruggevonden ter hoogte van het centraal zenuwstelsel, de skeletspieren, het hart en de hersenen.

Voor een volwassen mens is taurine een niet-essentieel aminozuur, wat inhoudt dat dit aminozuur door het lichaam zelf kan gesynthetiseerd worden. Hiervoor gebruikt het lichaam in principe essentiŰle, zwavel bevattende aminozuren zoals cyste´ne en methionine, hoewel sommige andere zwavel of cyste´ne bevattende verbindingen hiervoor ook in aanmerking kunnen komen. Voorts wordt in het taurine-syntheseproces ook gebruik gemaakt van drie pyridoxine-afhankelijke enzymen (pyridoxine = vitamine B6). Voor iemand die geen taurine rechtstreeks via de voeding binnenkrijgt, kan een tekort aan cyste´ne, methionine of vitamine B6 op termijn resulteren in een taurine-deficiŰntie.

Taurine komt van nature enkel voor in dierlijke producten, en is niet aanwezig - of slechts in zeer kleine concentraties - in groenten, fruit, granen en zaden. De hoeveelheid taurine die in koemelk - en dus in zuivelproducten - wordt teruggegevonden, ligt veel lager dan de hoeveelheid die men in vlees en vis terugvindt. Voor veganisten en strikte vegetariŰrs komt het er dus op aan om voldoende cyste´ne, methionine en vitamine B6 via de voeding op te nemen. In de praktijk is een taurine-deficiŰntie echter vrijwel onbestaande.

De taurine die als supplement wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld kattenvoeding, maar ook - zoals blijkt uit uw vraag - aan sommige pepdrankjes, is chemisch gesynthetiseerd, zoals praktisch elk taurine-supplement dat je in voedingsmiddelen kan terugvinden. Economisch gezien is het namelijk voordeliger om taurine te synthetiseren dan om het aminozuur te isoleren uit dierlijk materiaal. Voor zover wij weten, worden er aan frisdranken gÚÚn dierlijke ingrediŰnten toegevoegd.

------> oftewel, de taurine die jullie voorgeschotelt krijgen uit de vliegende blikjes zal nooit een beessie gezeten hebben.
 87.35 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-15 18:39:21
pijlroodkim
pijlzwartzit er drank in taurine?
 87.36 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-16 17:11:59
pijlroodAlfredo
pijlzwarttaurine bevordert de omzetting van glycogeen in glucose en dat is de belangrijkste brandstof voor onze spieren.
Een tweede nuttige functie, is dat Taurine de verzuring van de spieren uitstelt.
Voorst stimuleert het de stofwisseling van de hersenen.

Voorbeeld; een oester kan zijn schelp weer dichttrekken, ˇˇk als er een gewicht van 15 kilo aan wordt gehangen en de oester haalt daarbij uit zijn "zeemelk" vooral taurine
 87.37 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-23 20:39:19
pijlroodannette
pijlzwartmijn zoontjes van 10 en 12 willen na de voetbaltraining energiedrink waar o.a. taurine in zit(0,38%).
ik heb liever dat ze extran of AA drinken of ben ik nu een overbezorgde moeder???
 87.38 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-31 13:06:32
pijlroodFreddy
pijlzwartMensen, ik vindt het heel leuk over alle meningen van jullie, MAAR wat is TAURINE precies en waar van wordt het gemaakt of waariut wordt het precies gewonnen, die in allerlei voedings middelen wordt toegevoegd. Mensen met verschillende geloven, mogen niet van alles op dierlijk gebied gebruiken Neem bv Moslims of JOden of Hindoes, maar ook mensen die allergies zijn voor dierlijke bestandsdelen, die hebben het ook moeilijk.

Waar is TAURINE nou eigenlijk van gemaakt.
 87.39 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-16 14:12:06
pijlroodKevin
pijlzwartIn blikjes van de aldie zit geen urine van de stier maar urine van een koe
 87.40 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-18 20:37:22
pijlroodZiggi
pijlzwartRedBull heeft volgens mij wel degelijk effect; bij het bijna in slaap vallen tijdens het rijden krijg je wel een kick(je). En mocht dat effect enkel tussen de oren zitten (maar het werkt nog wel) dan is het ook die 1,39 EUR waard smile)
 87.41 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-25 17:38:01
pijlroodm...h.md
pijlzwartZit er nou sperma of urine van een stier in taurine of niet!!!!?
 87.42 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-25 17:51:27
pijlroodkees
pijlzwartTaurine stimuleert de hersenstofwisseling. Hierdoor zou de behoefte aan alcohol verminderd worden. Weet iemand hier iets over te zeggen?
 87.43 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-26 14:34:48
pijlroodKirsten
pijlzwartHello, ben bezig met een bio PO. Waarin we moeten uitvinden wat voor een effect taurine heeft op de hartslag en bloeddruk. Is er iemand die mij misschien kan helpen? Thanx!
 87.44 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-27 17:28:51
pijlroodAndreej
pijlzwartJONGENS (en meisjes)... Komop.. waarom zouden mensen in hemelsnaam urine in drinken stoppen...? heb je je eigen urine wel eens geproeft? dat smaakt ckr niet naar RedBull«... dat verhaal van Tauros en Urine dat dat samen Taurine zou moeten zijn, en dat er dus urine in zou zitten is onzin... in cafeINE zit toch ook geen Cacao met urine? Denk is naa.. en BTW... bovenaan staat het allemaal uitgelegd...
 87.45 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-03 13:20:21
pijlroodTim
pijlzwartTaurine heeft voor de sporters naar het schijnt een aantal interessante eigenschappen:
1. Koolhydraten worden in het lichaam opgeslagen onder de vorm van glycogeen. Wanneer het lichaam nood heeft aan suikers zal het zijn glycogeenreserves aanspreken, die vooreerst in glucose worden omgezet vooraleer ze opgenomen worden door de spieren. Glucose is de belangrijkste brandstof voor de spieren en hersenen. Het aminozuur Taurine bevordert de omzetting van glycogeen in glucose. Het is dan ook in staat om snel lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te verdrijven. Vandaar dat deze stof wordt toegevoegd in allerlei pepdrankjes Ó la Red Bull en wat weet ik nog allemaal.
2. Wat het voor sporters vooral interessant maakt is dat het in staat is om melkzuur af te breken. De aanmaak van melkzuur (dit gebeurt in de anaŰrobe fase) wordt het best zo lang mogelijk uitgesteld. Bij een te hoge concentratie van melkzuur worden de spieren te snel vermoeid, wat de prestaties van de sporter ondermijnt. Met behulp van taurine kan het lichaam de productie van melkzuur verhinderen en bijgevolg de verzuring van de spieren uitstellen (totdat er geen taurine meer is). Taurine vindt men o.a. terug in (orgaan)vlees, vis en oesters.
Misschien leuk om te weten: de oester is ÚÚn van de sterkste dieren. Met een spier van nog geen 1 cm groot kan hij een gewicht van 5 kilo (150x zijn eigen gewicht) gedurende 10u weerstaan, zelfs 30 kilo gedurende 20 minuten. De kracht van dit kleine diertje schuilt in het feit dat er geen uitputting optreedt omdat in het slijmerige vocht nu net taurine aanwezig is.
 87.46 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-07 18:08:18
pijlroodJukanu.com
pijlzwartTaurine
Taurine is ÚÚn van de nieuwere stimulerende middelen in energiedrankjes. Taurocholzuur werd het eerst in ossegal gevonden, vandaar de naam van zowel de chemische stof (tauros=stier) als van de frisdrank Red Bull die het introduceerde (Bull=stier). Taurocholzuur komt van nature vooral veel voor bij roofdieren en veroorzaakt bij de mens een verhoogde mate van aktiviteit, waarbij de natuurlijke vermoeidheid sterk kan worden onderdrukt. De effekten zijn nog relatief weinig onderzocht maar er zouden weinig bijwerkingen zijn, behalve misschien diarree.
Net als caffe´ne is taurine uiteraard wel verslavend in de zin dat een sterke gebruiker zal moeten leren wakker blijven zonder.
 87.47 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-09 14:15:03
pijlroodYStec
pijlzwarttaurine= heeft een gezonde werking maar is STIERENSPERMA smile Smile wink
 87.48 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-09 14:34:06
pijlroodFreek
pijlzwartja, het is stierensperma
 87.49 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-13 18:36:25
pijlroodMonique
pijlzwartHeey stelletje kneuzen, ik dacht eerst ook dat er stierensperma inzat, want dat had ik gehoord, toen ben ik op deze site beland, en las ik dat dat er helemaal niet inzat, dit is niet het punt, maar wat ik niet snap is dat mensen door blijven vragen over wat er nou allemaal inzit, HET STAAT TOCH ALLEMAAL UITGELEGD!!!
 87.50 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-14 17:00:01
pijlroodbas
pijlzwartAls ik dit allemaal lees denk ik dat het allemaal wel heel goed en aardig moet zijn. Maar waarom zijn al die pepdrankjes dan verboden in Duitsland, omdat er Taurine in zit? Er moeten dus toch wel bijverschijnselen zijn... IIG ik ga nu op zoek naar duitse sites, om daar te zoeken naar de exacte reden waarom het verboden is. Ik zal het posten zodra ik het heb gevonden.
 87.51 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-14 16:39:25
pijlroodbas (weer)
pijlzwartIn duitsland (net als frankrijk btw) zijn al die pepdrankjes verboden door de hoeveelheid Cafe´ne die er in zit. In Nederland waar de Cafe´ne voorschriften anders liggen is in 1995 onderzocht of het was toegestaan. En ja... redbull is hier gewoon legaal te koop.

Maar het grappige is dat in al die verhalen over het "redbull" verbod altijd wel het woord taurine valt, maar op de 1 of andere manier wordt weggestopt. Blijkbaar is er gewoon nog te weinig bekend over deze stof.
Owja, overmatig redbull drinken is ontzettend slecht voor je tanden, slaap, en portemonnee.

Zelf merk ik weinig van alle betere prestaties die worden beloofd. Bij mensen die dit wel menen te merken zit het ,denk ik, allemaal tussen de oren.
 87.52 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-27 00:35:12
pijlroodPetertje
pijlzwartkzit momenteel tegen een golden power(aldi-variant, hey ik ben een arme scholier) verslaving aan, of het me nou tussen de oren zit of niet, ik word amper normaal wakker zonder, en alsik een paar uur niet drink word ik enorm moe, mijn advies: gebruik die meuk niet om je ernstig verstoorde slaapritme weer op orde te krijgen, het werkt bij overmatig gebruik juist averechts...gevoel alsik niet drink neigt naar zelfde als wattik met roken heb.. ik zoek nu een mooi moment om even flink wat bij te slapen zonder die zooi, niet echt ideaal in mn examenweek smile

conclusie, niet te veel drinken, tis wel lekker enzo, maar als je continu je bezig moet houden met je slaapritme en de hele dag door last hebt van vreemd gevoel aan je tong, dan gaat dat ook sucken na een weekje of wat....

ps. woei geeneens woorden vuilgemaakt aan de onzinnige ideen over lichaamssappen van dieren die erin verwerkt zouden zijn, geez wat een naiviteit...
 87.53 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-13 11:53:52
pijlroodIJmuiden de gekste
pijlzwartTaurine is de beste spul ever.
khad gister 27 blikken achter elkaar gdronken.
 87.54 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-30 16:41:02
pijlroodNicole
pijlzwartik blijf erbij dat het stierenurine is het heet niks voor niks ta(taurus=stier) urine
 87.55 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-01 16:14:39
pijlroodBart
pijlzwartTaurine is een zogenaamd ''conditioneel essenteel aminozuur''.
Het is een lichaamseigen stof die hoofdzakelijk aanwezig is in de spieren , hersenen , het hart en in het bloed.
Een persoon van 70kg heeft al ong. 70 gram taurine in het lichaam.
Of anders gesteld , een persoon van 70kg heeft in zijn lichaam 70 x meer taurine dan in 1 blikje Red Bull.
Taurine is ook aanwezig in de dagelijkse voeding (schaaldieren , vis , gevogelte) en in heel wat babyvoeding.
'Conditioneel essenteel'' betekent dat in sommige situaties en onder bepaalde omstandigheden het lichaam extra taurine nodig heeft.
Taurine taurineverlies via de urine kan zich voordoen in situaties van hoge stress en bij het leveren van lichamelijke inspanningen.
In deze situaties verhoogt de excretie van taurine via de urine en kan er niet voldoende taurine in het lichaam worden aangemaakt.
Taurine is een aminozuur dat geen eiwitten opbouwt.
Dus het is zeker en zeker geen urine , sperma , bloed en gal van een stier
 87.56 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-07 17:07:35
pijlroodSandra
pijlzwartooooooooooooh ik word wel gek als ik dit allemaal lees wat is het nou???????????
de een zegt dat het stieren sperma is en de ander zegt dat het niet eens met stieren te maken heeft..... ik heb het ook gehoord maar het is ook wel erg toevallig dat tauros=stier betekent dus ik twijfel nog heb ik gelijk of niet?????
 87.57 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-07 19:31:10
pijlroodPierre
pijlzwartTaurine is een verbinding met een GABA achtige (rustgevende) werking op het zenuwstelsel
Het gaat de cytotoxische werking tegen van overmatige calciumflux en van glutamaat . Met name voor baby's en jonge kinderen is taurine van groot belang voor een gezonde ontwikkeling van de ogen en het zenuwstelsel. Taurine normaliseert ook spiercontracties is daarom essentieel voor het functioneren van de belangrijkste spier in het lichaam : het hart.
 87.58 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-10 17:54:05
pijlroodEveline
pijlzwartAls iedereen goed had gelezen waren ook de berichten opgevallen waarin staat dat je lichaam zelf ook taurine aanmaakt. Ik weet niet hoe er mensen aan stierenurine en -sperma in hun lichaam komen, maar ik denk dat je dan een hobby hebt die helemaal niks met energiedrankjes te maken heeft.
 87.59 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-17 05:48:04
pijlroodP.S. Bruins.
pijlzwartTaurine is een zwavelbevattend aminozuur. Het kan door de(volwassen)mens gemaakt worden uit de esssntiŰle aminozuren cyste´ne en methionine. Waarschijnlijk is er een tekort aan taurine bij premature baby's. Taurine is voor het eerst ge´soleerd uit ossengal. Vandaar ook de naam - taurus = stier.Taurine speelt een rol bij de conjugatie van galzuren en bij de fotoreceptoractiveit in de retina van het oog. Moedermelk, zeer in het bijzonder colostrum, is rijk aan taurine. Aan sommige zuigelingenvoedingen is taurine toegevoegd.
 87.60 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-19 17:49:32
pijlroodMilan
pijlzwartTaurine is volgens mij te kopen in tabletten van 500 mg Ik weet niet of dat erg veel of weinig is, naar mijn ervaring heb je taurine nodig bij de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel en is het dus vooral van belang tijdens of na de puberteit als zich het ontwikkeld, ik heb dit supplement gekocht omdat ik mijn centraal zenuwstelsel wil stimuleren in het verminderen van mijn pyschische klachten. Doepieieieiei!!!!!!!
 87.61 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-07-31 00:12:45
pijlroodJef
pijlzwartJongens toch, al dat gezeik over taurine. De enige echte uitleg is dat het inderdaad een lichaamseigen stof is, en dat het synthetisch aangemaakt wordt. Maar dit forum bewijst waar het nou net om gaat. De controverse rond taurine is natuurlijk uitgelokt door een stel handige marketingjongens, die er natuurlijk vanuit gingen dat de consument al snel de link naar stierenbloed, sperma, urine, etc... zou leggen. Daar ligt hem namelijk het succes van het drankje. De werkelijke effecten op het lichaam zijn minimaal en komen eerder voort uit de hoge dosis cafeine die in de pepdrankjes zitten. Dus, mevrouw met kindjes van 10 en 12, laat ze liever een sportdrankje type extran o.d drinken. Je geeft hen toch ook geen 10 koppen koffie ? Teveel cafeine is ongezond voor kinderen. En Bas, bij mijn weten is Duitsland nog steeds het land met het grootste Red Bull verbruik in Europa, dus helemaal niet verboden, trouwens ook niet in Frankrijk. Wel verboden zijn een aantal varianten, waarvan de samenstelling nogal dubieus is (sommigen bevatten zowaar een kleine hoeveelheid cocaine). Dus voor volwassenen, drink gerust een Red Bull maar drink het met mate, kwestie van gezond te blijven. Uit eigen ervaring weet ik dat het onder andere uiterst geschikt is om een kater weg te krijgen smile
 87.62 Re: redbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-08-05 12:21:18
pijlroodfredje
pijlzwartWat er allemaal ovver gezegd wordt is me een raadsel ,maar zen even geweest voor een bloedonderzoek bij dokter ,en men suiker stond 148 smorgens op men nuchtere maag en mag normaal maar 110 staan ,wel heb ik haar erbij gezegd dat ik gemiddeld 10 redbull,s dronk per dag ,dus ze rade me aan om er met te stoppen of zeker in het begin te verminderen.
 87.63 Re: redbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-08-27 13:41:46
pijlroodjan maasen
pijlzwartHallo ik ben hier per toeval beland, maar ik heb verscheidene jaren gewerkt bij een lab dat snoep maakt, en ik kan verzekeren dat het gebruik van stieren en alles wat daar mee in verband word gebracht niet waar is. Het word in een laboratorium gemaakt. Het is een vrij eenvoudig proces, het is te onttrekken van kunstmatige eiwitten die je b.v. ook terug vind in sommige snoep soorten.
 87.64 Re: redbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-08-27 13:51:00
pijlroodpaul
pijlzwartja zoals rustgevende kippen van auto drop die na een maand uit de handel werden gehaald zeker puh2
 87.65 TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-08-27 23:23:10
pijlroodPOmpiedom
pijlzwartwat ik niet snap is,,er staat bove een heel verhaal over taurine, endan kome mense met allerlei domme verhaaltjes,het wordt alleen maar gekker:S lees het verhaaltje als je iets tegenkomt dat met stier te maken heeft en je zegt iehl ik drink het nooit meer dan doe je het niet,als je het niet erg vind drink je het gewoon lekker op...ga niet overdrijve..
 87.66 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-10 10:19:42
pijlroodliesje
pijlzwarthallo iedereen,
Van mijn tandarts moet ik stoppen met het drinken van redbull (de aldi-variant Golden Power). Ik vind dit heel vreselijk omdat ik ongeveer op dat spul leef. Klinkt onverstandig, is het misschien ook. Ik heb de ziekte MS (heeft met het centrale zenuwstelsel te maken) waarbij je voornamelijk moe bent. Door het drinken van bovenstaand spul kan ik beter presteren en hoef ik niet de halve dag in bed te liggen.
Nu ben ik dus eigenlijk op zoek naar taurine in een andere vorm dan redbull. Ook ben ik op zoek naar informatie over de roofbouw die je pleegt. Hoe erg is die? Ik drink nu ruim 3 jaar de goedkope variant van redbull (MS heb ik langer) en ik heb nog niet echt iets gemerkt van die roofbouw...

Ben benieuwd naar reacties!
 87.67 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-15 17:16:34
pijlroodRuben
pijlzwarthey liesje zoals bovenstaand van ene milan staat dat je taurine ook kan kopen in tabletten van 500 gram
 87.68 Re: verzuring van je lichaamDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-16 12:07:52
pijlroodChelly!
pijlzwartHey iedereen.
Ik moet dit jaar een profielwerkstuk doen op school. Wij doen het over verzuring van het lichaam. Weet iemand een goede site of heeft iemand informatie over dit onderwerp??? Ook moeten we een experiment doen...heeft iemand ideen?? Alvast bedankt.
 87.69 Re: verzuring van je lichaamDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-22 22:54:35
pijlroodjuan
pijlzwartRedbull is te duur. Er bestaan andere varianten zoals: (cijfer van 0-10 over de smaak en prijs verhouding. ik heb ze allemaal zelf getest)
ALDI: Golden power >5< prijs: 0,29
LIDL: Energy drink >9< prijs: 0,29
Hoogvliet/boni/dirk/c-1000/plus*: Bullit >8< prijs: 0,37
Hoogvliet/boni/dirk*: Energy X >5< Prijs: 0,35
Albert heijn: Rodeo/Euro shopper energy drink >7< prijs: 0,29
RED BULL : 1,19 tot zelfs 2 euro!!! >6<

*ook andere winkels verkopen deze.

En met de stier op redbull en bullit zou ik zo denken dat er stierenpis inzit. taURINE:S?
Maar het is wel lekker moet ik zeggen. en Tauros is stier. mail mewink
 87.70 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-26 21:00:08
pijlroodno_name
pijlzwartconclusie:
taurine is een energie stof die in een lichaam wordt aangemaakt
de taurine in red bull is een kunstmatige taurine dat niet dierlijk is
het wordt in een labaratorium gemaakt
dus taurine is geen sperma bloed urine of wat je maar kan bedenken dat vies is
 87.71 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-26 21:18:26
pijlroodno_name
pijlzwartconclusie:
taurine is een energie stof die in een lichaam wordt aangemaakt
de taurine in red bull is een kunstmatige taurine dat niet dierlijk is
het wordt in een labaratorium gemaakt
dus taurine is geen sperma bloed urine of wat je maar kan bedenken dat vies is
 87.72 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-27 10:13:30
pijlroodrag
pijlzwartjo echt wel
 87.73 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-29 23:47:44
pijlroodgreetje
pijlzwartiemand stelde de vraag wanneer gebruik je nu best red bull, maar niemand gaf daar een antwoord op. Is er iemand die dat weet?
 87.74 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-01 17:08:28
pijlroodsanneke
pijlzwartik zou graag willen weten wat taurine precies met je doet als je het een veel drinkt.
 87.75 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-01 17:34:05
pijlroodsanneke
pijlzwartik zou graag willen weten wat taurine precies met je doet als je het veel drinkt.
 87.76 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-05 18:32:16
pijlroodD-Junit
pijlzwartIs taurine verslavend?
 87.77 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-05 20:34:25
pijlroodpiet
pijlzwartik geloof al dezen mensen niet die zeggen dat het van stieren is zijn fabbeltjes
 87.78 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-07 03:35:02
pijlroodsasa
pijlzwartok , duidelijk genoeg allemaal
nou heb ik n ander vraag in redbull zit behalve dit alles ook de vitamine B12 ..
weten jullie waar dit van gemaakt word waar t van uitgehaald word?
ik heb ergens bij n gezondheids site gelezen dat dit uit dieren gehaald word
daar kijk je van op hey
dus is redbull nou wel of niet een dierlijke produkt ?
wie weet hier echt meer over, en geen fabeltjes alsjeblieft
B12 zit ook bijna overal in trouwens
 87.79 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-28 18:56:04
pijlroodRoel
pijlzwartWat een onzin wordt hier verkocht zeg. Stierenbloed, sperma of urine !! hoe kom je erbij?!

'k zit in 6 VWO en ga volgend jaar scheikunde studeren. Toevallig hadden we het in de les over Red Bull en de taurine die erin zit. Ben op onderzoek uit gegaan en vond deze site. Er staat hier af en toe echt enorme onzin, dus ik zal de boel ff ophelderen.

- Ten eerste: taurine is een stof die voor het eerst is ontdekt in ossengal, vandaar de naam TAUR(ine) van het Latijnse TAUROS dat stier betekent. Het heeft dus absoluut niets met stierenbloed, urine of sperma te maken! Hier zit misschien wel taurine in, maar niet in grote hoeveelheden. En daarom wordt het echt niet gebruikt voor de industriele productie van taurine.

- Ten tweede: taurine is GEEN aminozuur, zoals een hoop hierboven beweren, want chemisch gezien ontbreekt de benodigde zuurgroep. Taurine (of 2-aminoethaansulfonzuur) heeft als formule C2H7NO3S en wordt gewoon gemaakt in ieder menselijk lichaam. Onderzoekers zijn niet helemaal zeker over de functies:
* Het zou een neurotransmitter kunnen zijn. Neurotransmitters zijn stoffen die de overdracht van impulsen tussen zenuwen regelen. Een bekend voorbeeld van een neurotransmitter is adrenaline. Het gebruik van taurine in bv Red Bull zou dus (eventueel) je zenuwen kunnen stimuleren em concentratieverhoging op kunnen leveren.
* Voor epilepsiepatienten zou taurine helpen om aanvallen te voorkomen.
* Taurine zou ook de werking van insuline verhogen. Dit zou voor diabetici een uitkomst zijn.
* Taurine zou voor sterkere spieren zorgen, met name de hartspier. Uit onderzoek is gebleken dat door het gebruik van taurine de kans op hartklachten afneemt.
Nogmaals, de bovenstaande punten zijn niet zeker. Onderzoekers hebben vermoedens over de werking, maar neem niets voor waar aan.

Dit is alles wat ik heb kunnen vinden en wat (redelijk) op waarheid is gebaseerd. Vergeet alle onzin van urine enzo, want als dat waar zou blijken, is het einde voor Red Bull nabij.
 87.80 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-05 13:48:09
pijlroodeddie
pijlzwartstierensperma is lekkah, taurine dus dus dus dus, mijn pa is bioleraar en zegt en heeft info dat het dierensperma in zit, stuur me email, dan stuur ik je het bewijs!!!

prettige kerstdagen klootzakkehh
 87.81 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-08 12:10:11
pijlroodrl
pijlzwarthttp://www.bomi-1-gezondheid.com/Lichaam_en_geest/cocaine_caffeine_taurine.htm
kijk hier eens
 87.82 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-10 19:32:07
pijlroodTimon
pijlzwarthehe, eindelijk iemand met een bron. Ik stel voor dat mensen die nu nog iets beweren even hun bron vermelden. Ik ben voor een onderzoek bezig en moet de preciese werking van Taurine achterhalen, dus bronnen zijn handig, vooral betrouwbare!
en verder, in Red Bull zit even veel cafeine als in een gewoon kopje filterkoffie (namelijk 80 miligram)
check http://www.koffiethee.nl/koffie/htm/cafeine.asp

voorts is het onwaar dat taurine (die in RB zit) van dierlijke producten wordt gemaakt, dit gebeurt allemaal synthetisch, dit is namelijk economisch voordeliger dan taurine te isoleren uit dierlijk materiaal. (http://www.gaia.be/nl/vragen30.html)
 87.83 Re: taurine in red bullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-10 22:19:30
pijlroodbren
pijlzwartRoel, welke site heb je bezocht?
Ik vind het hoogst interessant, aangezien ik biologie studeer.
Ik moet een artikel schrijven over Red Bull en mijn hoofdpunt is Taurine.......
Dus ik zou blij zijn als ik die site weet.....

Prettig Weekend
 87.84 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-14 12:35:29
pijlroodJill
pijlzwarthe chelly,

wij houden ons profielwerkstuk ook over de verzuring. Wij zoeken een site met goede informatie over de verzuring en hoe het in zijn werk gaat. Heb jij hem al gevonden?
Hoor het wel,

 87.85 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-22 11:33:59
pijlroodarthur
pijlzwartis het waar dat rb vocht onttrekt , en dus in combinatie met alcohol gegarandeerd een stevige kater opleverd?
 87.86 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-03 20:30:00
pijlroodtolla
pijlzwartTaurine is een stiere sperma
 87.87 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-12 19:47:30
pijlroodX
pijlzwartwhaha wat kunnen jullie een onzin lullen over een blikje redbull!!
haha
 87.88 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-15 23:30:43
pijlrood123
pijlzwartTaurine is ÚÚn van de nieuwere stimulerende middelen in energiedrankjes. Taurocholzuur werd het eerst in ossegal gevonden, vandaar de naam van zowel de chemische stof (tauros=stier) als van de frisdrank Red Bull die het introduceerde (Bull=stier). Taurocholzuur komt van nature vooral veel voor bij roofdieren en veroorzaakt bij de mens een verhoogde mate van aktiviteit, waarbij de natuurlijke vermoeidheid sterk kan worden onderdrukt. De effekten zijn nog relatief weinig onderzocht maar er zouden weinig bijwerkingen zijn, behalve misschien diarree.

Net als caffe´ne is taurine uiteraard wel verslavend in de zin dat een sterke gebruiker zal moeten leren wakker blijven zonder..
Taurine komt dus van Taurocholzuur en NIET taURINE, NIET stierensperma, enz
Na´velingen...
 87.89 Re: Verzuring van de spierenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-09 14:13:11
pijlroodstierensperma
pijlzwarthalloa allemaal volgens mij is TAurine van stierensperma gemaakt ik weet het 10000000
% ckerssssss en er zit ook stront in
 87.90 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-11 21:41:31
pijlroodRuuwD
pijlzwartGvd mense.. kom op.. taurine zit volges hun in je lichaam en kgloof niet dat je stierensperma of whatever aanmaakt.. =P
 87.91 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-13 01:11:26
pijlroodSmiley
pijlzwartIk heb helemaal geen twijfels (hoewel ik dit alles heb gelezen) dat het stierensperma is, het staat zelfs in de woordenboek (een uitgebreide van 12 delen) letterlijk: sperm afkomstig van een stier...
 87.92 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-17 15:40:05
pijlroodMerel
pijlzwartNou ik ben zelf ook vegetarier en heb even onderzoek gedaan. Red bull is geschikt voor vegetariers. Kijk maar eens op de site www.redbull.nl. Daat staat alles in over taurine enzo
groetjes merel
 87.93 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-25 23:08:50
pijlroodikke
pijlzwartGod wat een onzin allemaal. Drink gewoon je blikje leeg en zeur niet zo.
 87.94 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-13 00:52:30
pijlroodwww.sugababes.nl/FunCkii^stYl
pijlzwarttaurine is een middel om enrgie te krijgen,, maar voor de duidelijkheid; kortom TAURINE is stierensperma!
 87.95 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-17 19:37:14
pijlroodTosje
pijlzwartZit er wel of nie in die REDBULL ????
 87.96 Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-22 18:30:48
pijlroodKaren
pijlzwartwa zijn de schadelijke effecten van red bull? als die er al zijn of gewoon... gevolgen... Ma geef aub liefst de schadelijke
 87.97 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-29 16:11:35
pijlroodeveline
pijlzwartik weet nog steeds niet wat het is sjonge vertel het eens duidelijk
 87.98 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-30 12:36:29
pijlroodAlexander van Engelen
pijlzwartJe kunt veel beter "Power Booster" kopen bij de kruidvat, meen ik serieus, het smaakt precies hetzelfde als redbull, alleen redbull heeft net iets meer koolzuuur erin zitten

en dan nu het aller belangrijkste verschil;
HET KOST MAAR Ç 0,27 !!! Kun je nagaan hoe erg je al die jaren bent afgezet door redbull, Power Booster is gewoon een huismerk van kruidvat, je kunt het per stuk of per 24 kopen.

(als je je twijfels hebt, ik drink op school wel bijna iedere dag een blikje en leef nog steeds smileIk verkoop ze op school voor Ç0,50 per blikje, dus slechter word ik er ook niet op
 87.99 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-03-30 14:24:12
pijlroodBert
pijlzwartKOM OP ZEG!
Ok, toen ik dit las viel ik bijna uit mn stoel.. iedereen is hier zo onwetend..
Ik bedoel kom op zeg, stierensperma?
Taurine kan je zien als bv Vitamine A
Zeg nou zelf, Vitamine A halen ze ook niet uit motteballen ofzow :S
Taurine is volkomen te vertrouwen omdat het al in je lichaam zit!
Pfff... niet best..
 87.100 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-04 21:35:32
pijlroodGerko
pijlzwartey ik weet het niet meer zeg ik drink bijna een trai per dag (24blikjes)
vorige maand 90 euro uitgegeven aan energie drank
is dat eigelijks wel goed al die taurine etc en zoveel vitamines ???
(en ja naar zo'n dag zweef je echt puh2) mja
 87.101 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-06 14:13:13
pijlroodel nino
pijlzwarteh gerko ik denk dat je maar beter kan afkicke...want dat is toch wel erg veel..
het kan alleen maar slecht voor je zijnwink
 87.102 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-06 14:21:41
pijlroodel nino
pijlzwartmensen die alleen zegge van: TAURINE is stierensperma stieren-dit stieren-dat
jullie zijn DOM.. jullie hebbe die informatie van iemand gehoord..die het weer van iemand gehoord heeft en ga zo maar door.. als je nou eens leest wat de mensen die er verstand van hebbe en het misschien wel na zijn gegaan wat het precies is dan kom je het goede antwoord te weten.. en warom zou (TAUR) van taurus en (INE) van urine zijn:S dat vink zo dom als je dat zegt:S zit er dan ook urINE in: vitamINE, cocaINE, cafeINE,...

punt uit..geloof wat je zelf wilt maar om er echt achter te komen lees je maar wat SLIMME mensen ervan af weten..hierboven
 87.103 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-11 13:39:36
pijlroodJ0sje
pijlzwartTaurine maakt je lichaam zelf aan.In 1 blikje Redbull zit 5x de h0eveelheid dat je lichaam maakt.Z0rgt dus v00r h00ge bl0eddruk.TAURINE IS MENSELIJK. je lichaam maakt ut zelf aan en dat het stierenpis/sperma is...is dus BullShit dat is t0tale 0nzin.En 0hja... dat het g0ed is v00r je?Nee het maakt je cholest0r0l h0ger,H00ge bl0eddruk en kan leiden t0t hartstilstand 0f bl0edpr0ppen dus niet teveel drinken..
 87.104 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-20 22:52:01
pijlroodgolden powerus
pijlzwartACH je kunt beter in plaats van red bull golden power kopen bij aldi nu weer in prijs verlaagd van 0,29 voor 0,25 dus zuipe maar.
ook is golden power net zo lekker als red bull red bull is een dom commercieel merk en als je zoveel ENERGY DRINK zou drinken als ik zou ik mn eten niet meer kunnen betalen als t red bull was!


GOLDEN POWER,NIET DUUR,SMEK GOOD,VEEL ENERGY!!!
 87.105 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-24 22:57:47
pijlroodraabje
pijlzwartIRRITANT mEt zOwEl HoOfDlEtTeRs AlS mEt KlEiNe LeTtErS tYpEn!!!!!!
 87.106 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-09 20:09:49
pijlroodWouter
pijlzwartIk heb zelf onderzoek gedaan (voor een werkstuk) naar de effecten van Red Bull op het gebied van verbeterde concentratie en verbeterde reactie. Na 1 blikje is er weinig verschil, maar na een liter (4 blikjes) is het verschil toch wel duidelijk zichtbaar.
 87.107 Re: Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-11 11:50:30
pijlroodAlexander
pijlzwartIk gebruik 3 gram Taurine een uur voor het trainen.

Merk duidelijk dat ik meer engery heb met dat spul
 87.108 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-12 16:58:39
pijlroodGodto
pijlzwartIs het je nooit opgevallen dat vegetariŰrs geen Red Bull drinken?
 87.109 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-24 14:53:16
pijlroodrick
pijlzwartHeeft iemand een plaatje van 'Power Booster'? Deze energiedrank is heel goedkoop en te verkrijgen bij de kruidvat. Ik moet er een werkstukje over maken en ik kan nergens een plaatje vinden. Kunnen jullie mij helpen?
 87.110 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-25 16:27:50
pijlroodGuy Verhofstadt
pijlzwartHey, ik heb daarjuist Golden Power energy drink van Aldi gekocht. (dit kost 0.45Ç en niet 0.29 zoals hierboven werd beweerd) Kan het zijn dat hier wel dierlijke stoffen inzitten, aangezien Red Bull het zich niet kan veroorloven slecht gemaakt te worden in de media, en dit product wel.

Ik ben vegetariŰr, dus ik vraag aan alle serieuze mensen, kan het zijn dat hier dierlijke stoffen in zitten? Bedankt!
 87.111 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-02 14:41:18
pijlroodMaurits
pijlzwartEcht doe niet zo triest, in alles zitten wel stoffen die va oorsprong bij dieren te vinden zijn, pas als er een biefstuk in je blikje energy drink zit kijk dan maakt het wat uit maar dit gelul over of er dierlijke stoffen in zitten, het is voor alle fabrikanten een stuk goedkoper om de stoffen die eventueel in een dier voorkomen ( VOORKOMEN) in een klein schaaltje te kweken dan een stal met stieren te vullen ofzo. Het is heel simpel. En een klein vraagje voor alle mensen met angst voor dierlijke stoffen in hun drinken. Ooit schoenen gehad met leren zolen of suede? Zo niet, hoeveel duizende koeien zijn er denkje dood gegaan vodat ze er achter kwamen hoe ze het synthetisch na moesten maken? Mijn mening, Vegetarisch is Hypocriet, om tot de producten te komen zijn er eerst talloze dieren geslacht, dus dat is net zo slecht (voor die genen die dat slecht vinden, doe maar een rood biefstukje).
 87.112 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-06 13:19:36
pijlroodEsther
pijlzwartManmanmanman
de grootsten hoop onder jullie zijn dus allemaal dikke grote muttens he
kwil niet grof doen ofzo, maar ik hoop echt wel da jullie maar 12 of 13 zijn, anders zou het echt wel erg zijn.
(ta)urine, laat me nie lachen
 87.113 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-13 21:09:42
pijlrooddrol
pijlzwartis taurine ook schadelijk?
 87.114 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-13 22:26:43
pijlroodNNNNN
pijlzwartTaurine is GEEN stierenbloed, -urine of -sperma. Laat je toch niks wijsmaken, dat mogen ze er echt niet zomaar indoen hoor.
 87.115 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-16 16:39:22
pijlroodKQ
pijlzwartwat na´eve mensen allemaal

wil maar 1 ding zeggen: drink er nooit te veel van!
er mag dan wel staan dat het haast geen effect heeft
maar op een verjaardagsfeestje heb ik er 6 achterovergeslagen (met wodka natuurlijk)
om snachts plots klaarwakker te liggen met hartkloppingen :S
ik had de schrik van mn leven!!
en durfde mn ouders niet alarmeren omdat die me vast nog bij op me kop zouden geven :p
 87.116 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-19 17:54:09
pijlroodLOL
pijlzwartdenken jullie nou egt dat stieren worden afgetrokken omdat taurine stierensperma is???
 87.117 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-25 14:54:27
pijlroodSamantha
pijlzwartweten jullie dat 20 blikjes red bull of wat dan ook gelijk zijn aan een exterciepil :S
 87.118 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-29 12:09:45
pijlroodgijsbert
pijlzwartwel effect maar hoeveel?
http://www.ergogenics.org/taurine.html
 87.119 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-12 01:23:29
pijlroodEnergy
pijlzwart
Conclusie: het is duidelijk dat red bull (of een ander goedkoper versie
energiedrank) met taurine gÚÚn stierensperma/urine/bloed is, maar een stof
die synthetisch gefabriceerd wordt zoals smaakversterkers e.d

Taurine->Tauros(stier) komt louter vanwege de eerste ontdekking van deze
stof die toen werd gevonden tijdens een wetenschappelijk onderzoek waar
stieren als testdieren gebruikt waren. Kon net zo goed koeien of een ander
dier geweest zijn. Negen van de tien keren word een ontdekking op zulk
wijze benoemd.

Het is dus voor de werking van spieren in je lichaam en versterkt op minimum
niveau je concentratievermogen. Wordt veelal door sporters gebruikt aangezien
deze trainen en hun spieren intensief aan het gebruiken zijn.
Vandaar dat het ook een "energie-drankje" genoemd wordt en in de AA sportdrank
categorie valt.


Enkele bronnen ter onderbouwing kun je hierboven vinden via Timon.
Kort zijn dit de volgende 2 punten:

-- In Red Bull zit even veel cafeine als in een gewoon kopje filterkoffie
(namelijk 80 miligram)check http://www.koffiethee.nl/koffie/htm/cafeine.asp

-- voorts is het onwaar dat taurine (die in RB zit) van dierlijke producten wordt
gemaakt,dit gebeurt allemaal synthetisch, dit is namelijk economisch voordeliger
dan taurine te isoleren uit dierlijk materiaal.
(http://www.gaia.be/nl/vragen30.html)

Ik denk dat de ophef rondom dit onderwerp is ontstaan als een extra manier
om mond-op-mond reclame voor dit product te creeeren. Wel geinig, ons eigen
Nederlandse versie van een "Urband-legend". Het is veilig om te drinken,
anders zou het door de Nederlandse regering worden afgekeurd en van de
markt gehaald.

N.B: Zit veel cafiene in, drink en geniet, maar aan te raden met mate!
Heb zelf kunnen merken dat je na een blikje een oppeppertje krijgt,
gevolgd door loomheid (waardoor je al snel neigt nog een blikje te
drinken voor energie-> met als gevolg dat je na dat hoogtepunt terug
bij af ben. Tis een klein vicieuze cirkel. Niet verwonderlijk dat velen
"verslaafd" raken. Een ding is zeker: teveel van iets is nooit goed wink
 87.120 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-12 21:39:20
pijlroodtaurine
pijlzwartik begon eerst gewoon met een blikje red bull maar dat werden er steeds meer totdat ik er gewoonweg 6/7 per dag dronk op een gegeven moment begin ik helemaal te trillen als ik er te weinig van had gedronken en kreeg hardkloppingen, mensen drink nooit te veel van die shit want het is echt verslavend gelukkig ben ik er nu van af en druk ik af en toe nog eens van dag spul
 87.121 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-20 10:59:43
pijlroodocto
pijlzwarthttp://www.consumentenbond.nl/acties/516810/968504/968678?ticket=nietlid&print=1

daar zie je welke drankjes slecht zijn of niet dus nu klep dicht
 87.122 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-23 14:53:46
pijlroodmanon kleine
pijlzwartTaurine is een veel voorkomend aminozuur in spierweefsel. Bij intensieve inspanningen wordt taurine onttrokken aan het spierweefsel, waardoor schade ontstaat. Aanvullen van taurine kan de spiercellen tegen celschade beschermen.
 87.123 Gezond of niet?Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-28 15:16:35
pijlroodRicardo
pijlzwartDe ÚÚn zegt dat taurine goed voor je hart en bloedvaten zijn en de ander niet. Is het nou wel of niet goed voor je hart en bloedvaten. En is het goed voor iemand met een hoge bloeddruk of niet?
 87.124 Re: Gezond of niet?Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-08 18:55:06
pijlroodVan de Beek
pijlzwartKunt u mij laten weten wat de natuurlijke stof AMBER s

Groeten,

Jan van de Beek
 87.125 nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-13 16:11:53
pijlroodrobert
pijlzwartnicotinamide wat is dat percies ????
 87.126 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-23 23:53:26
pijlroodRob
pijlzwartdamn, cker meer als de helft van iedereen die hier gepost heeft, zijn zo dom als die oester! Dezelfde vragen blijven maar komen, antwoord geven heeft gewoon geen nut..
Nicotinamide is nodig voor je groei en om bepaald voedsel te verwerken. Het is een vorm van vitamine B3 en verbeterd beta cel functies.
 87.127 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-25 09:58:24
pijlroodLars
pijlzwartEn al zat er stierensperma in.. desnoods zit er stierenstront in.. het smaakt er niet minder door:S
 87.128 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-30 12:38:31
pijlroodloliejj
pijlzwarthallow er zit helemaal nix dierlijks in red bull of andere energie drankjes heurrpuh2hallow anders zouk et oowk nii drinken ga maares naawr www.redbull.nl
 87.129 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-08-30 17:32:11
pijlroodStefanie
pijlzwartStel dat Taurine uit stierensperma/dierlijk afval/urine/etc zou worden gewonnen...
So what? Dan halen ze met een chemisch proces precies die C2H7NO3S er uit die ze willen hebben. Stierenurine is niets meer dan water met daarin opgeloste afvalstoffen; wat afval is voor een stier kan best een voedingsstof voor de mens zijn... Verschillende beesten hebben verschillende stoffen nodig.
OMFG!!! STIERENSPERMAAAA! AAAARGH!!!11112
Je ziet al aan de spelfouten wie de domme mensen zijn hier op dit forum :p
 87.130 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-09-15 10:09:57
pijlroodprof.ir. N. Deldarm
pijlzwartIk begin de indruk te krijgen na het lezen van merendeels onzin en gezwets over Taurine, dat zoals gewoonlijk de mens alles gelooft wat een ander zegt. Taurine is letterlijk stierensperma, maar niet in dit context. Het gaat hier om de chemische samenstelling en lichaamseigen stof. Gebruik met mate. Als ik zeg dat zeg dat Theo van Gogh vermoord is door de 2e kamer, geloven jullie dat dan ook? Nee dus. Maar wat denkt u zelf? Dus gebruik het verstand, en doe gewoon onderzoek...Taurine is niet schadelijk.
 87.131 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-09-26 12:56:01
pijlroodronny
pijlzwartwat doen energiedrankjes met je lichaam *-)
 87.132 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-29 12:07:20
pijlroodbakkerke
pijlzwarttaurine gebruik ik 6-8 weken samen met creatine,glutamine en dexstrose..
al die dingen behalve de dexstrose(want die geeft energie na men training)zijn dingen die de celvolume kan vergroten.

omdat je lichaam zelf wel eiwit omzet tot aminozuren,is het soms beter die soms direct te nemen zonder dat je lichaam dat moet doen.

net zoals suiker,die wordt omgezet in glucose of enkelvoudige suikers(wie neemt er nu eens niet een druivesuikertje???) die dan pas in je bloedbaan wordt opgenomen en door al je organen gaan..
in mijn geval zijn men spieren het doel..

net als zetmeel(aardappelen ,rijst enz)die worden ook afgebroken door een soort enzym,tot wanneer je een stof bekomt dat je lichaam het opneemt..

in ons geval(bij bodybuilders)is het interesaant dat je lichaam direct die stoffen opneemt dat je direct nodig hebt.
(smorgen ,voor en na de training en voor slapen zijn belangerijk)
daarom nemen we aminozuren(zoals taurine) of 100% eiwitten in,al dat niet met koolhydraten om zo ervoor te zorgen dat je je lichaam geeft wat ie nodig heeft,zonder dat je lichaam dat eerst zelf hoeft te doen(gaat anders te traag).

ik denk en ben er bijna zeker van dat red-bull niet zo schadelijk is..
zitten suikers in dat je lichaam direct opneemt(daarvan heb je energie).
en die taurine is om een afbraakproces tegen te gaan en dat je lichaam hersteld..
(wel niet te letterlijk opnemen e,de hoeveelheid die erin zit is aanzienlijk minder dan ik per dag in neem).

dus zou me niet te druk maken dat je een red-bull drinkt,alleen geen liters van drinken..
OVERDAAT SCHAAT?DAS BIJ ALLES ZO..
zelfs drik ik er soms een stuk of 5 bij het uitgaan..
omdat ik niet kan eten ,heb ik daar toch beetje men koolydraten(wel niet echt de koolydraten dat ik nodig hebt,maar ja is toch beter dan niets) binnen en als ik buitenkom heb ik een eiwitshake in men auto liggen die ik dan benuttig en als ik thuis kom.eet ik eens goed voor ik ga slapen..

besluit:ligt niet te veel wakker en geniet van je red-bull(heb het niet in combi met alcohol!!!).
er zijn ergere dingen dat je concumeert dat slechter zijn dan red-bull en daar wordt niets of bijna niets van gezegt...

hoop dat jullie er iets aan hebben...
 87.133 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-02 22:36:03
pijlroodemm
pijlzwarttaurine bevat alleen maar stieren bloed/sperma en urine
HMMM MENSEN het is toch HEERLIJK biggrin
met die gedachte ga je dr spontaan nog meer van drinken
biggrin
 87.134 Re: nicotinamideDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-05 03:24:06
pijlroodjoe
pijlzwartpffff gelukkig ben ik wat wijzer geworden hier want zoals iedereen hoorde ik ook allerlei verhalen over taurine.ik hoorde dus dat je er impotent van kan raken als je er veel van drinkt hahahaha mja dat zal dus wel niet zo zijn als ik goed lees.
 87.135 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-05 03:25:37
pijlroodjoe
pijlzwartpffff gelukkig ben ik wat wijzer geworden hier want zoals iedereen hoorde ik ook allerlei verhalen over taurine.ik hoorde dus dat je er impotent van kan raken als je er veel van drinkt hahahaha mja dat zal dus wel niet zo zijn als ik goed lees.
 87.136 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-20 16:58:02
pijlrooddenise bart nick en iris
pijlzwartwat zit er in taurine ik hoor allelei dingen zoals stieren pis en ossengal en gemalen stirernballen kan iemand mij zeggen wat het nou egt is..?
Kusiejs Denise nick bart en iris
 87.137 DuhDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-10 17:57:48
pijlroodJoppie
pijlzwartALs je hier boven gewoon even leest kan je het antwoord 1000 keer vinden..
denk je echt dat ze elke dag 10000 stieren gaan afrukken om dat taurine voor je te krijgen.... nee het is syntetisch, en nu lekker slapen gaan... ough
 87.138 Re: DuhDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-13 12:47:52
pijlroodjdishsy_ji@hotmail.com
pijlzwartIk heb gehoord dat taurine stierensperma is maar van waar halen ze zoveel sperma
vandaan.KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN WAT TAURINE IS.............
 87.139 Het verlossende antwoordDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-21 16:25:08
pijlroodPetra
pijlzwartEindelijk het verlossende antwoord, gewoon op de site van Red Bull zelf:

http://www.redbull.nl/faq.action
 87.140 Re: Het verlossende antwoordDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-22 12:54:25
pijlroodcici
pijlzwartwaarom is er nou geen fatsoenlijke duidelijke antwoord,.,., zonder een goeie bron geloof ik nix van wat er gezegt wordt.,.geef bronnen,.,.zodat mensen geen twijfels meer hebbenm,..,.,
 87.141 Bende onozelaarsDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-26 10:01:22
pijlroodCedric
pijlzwartTaurine word volledig sunthetisch gemaakt, zoek eens op de site vn wikipedia
Het verhoogt de reactiesnelheid,schakelt de vermoeidheid uit enz.
Zelf werk ik in een bakkerij,en ik heb dit weekend 2x 18u moeten werken, dan zit ik ook wel flink te peppen op de red bull. anders drink ik dit nooit. Het is geen dorstlesser, maar een 100% volledig synthetisch product gemaakt in Oostenrijk, en overal ter wereld rondgevloge

>> wie denkt dat het vn stierekloten/sperma/... gemaakt word is gewoon onozel <<
 87.142 taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-05 10:50:29
pijlrooddave
pijlzwartik heb gehoort dat taurine van stierenkloten is gemaakt :S:S:S
 87.143 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-07 15:04:05
pijlroodDope
pijlzwartziin jullie nu serieus bezig of zijn jullie dom?? dats de grote vraag.. ten eerste is die vraag al muug gesteld en ten tweede wie is er nu ook zo stom om da te gelove?? ÚÚn ding nog taurine in combinatie met caffe´ne(red bull dus) is zeker een goede stimulant. Maar ik vrees dat het in grote mate (meer dan 10 red bulls per avond) tog wel schadelijk kan zijn.. ÚÚn red bull is namelijk gelijk te stellen aan 2 koppen koffie n je drinkt toch ook gen 20 tassen koffie.. hoe stressig zou je dan niet zijn?=s voor wie rilatine slikt moet je ook niet teveeel red bull drinken want dan word je egt hyper..
mag i hopen dat dit de laatste keer was dat iemand vroeg of taurine rechtstreeks van de stier komt.. Taurine is idd een stof die in grote mate aangemaakt wordt ij dieren en meerbepaald roofdieren maar ze wordt naar mijn weten synthetisch aangemaakt:p
 87.144 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-22 05:11:33
pijlroodpeter
pijlzwartIk drink al 3 jaren de variant Golden Power of de Energy Drink van de Carrefour en heb onlangs atomic (0,88 Euro) geprobeerd en valt goed mee. Dagelijks 10 blikjes, gecombineerd met 1 rilatine. Voor ik ga slapen (is altijd rond 6 a 7 uur 's morgens neem ik nog een Lexotan 12 mg, maar ik ben er 45 en de Lexotan neem ik al 25 jaar).

Verder rook ik graag een jointje en profiteer van mijn leven. En of het nu gezond is of niet, gemaakt van pis of sperma, dat kan me Úcht niks schelen. Moest dat waar zijn, dat zou dat niet verkocht worden. De echte Redbull heeft een bijsmaak en de Golden Power is veel lekkerder. Nog nooit ziek of onpasselijk geweest. Misschien omdat ik met mijn honden veel ga wandelen en verder alles te voet doe. Woon in de stad dus een auto hoeft niet. En moest er iemand zeggen dat dit niet zo'n gezonde levenswijze is, da's dan jammer, maar ik leef zoals ik wil en eet, drink en slik wat ik wil.

Mijn voeding: belegde broodjes met tonijn en eieren, croissants met kaas en hesp, frietjes, fastfood, pizza's.

Er is een apotheker, http://www.haesbrouck.be/ die is daar allemaal tegen. Waarom is hij dan apotheker???
 87.145 TAURINE IS STIERENBLOEDDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-22 10:35:54
pijlroodSUPER-EXPERT
pijlzwartIk drink al lang 'red bull' en powerboosters en dat soort dingen.
Ik heb gehoord van mijn vriend dat is je er teveel van drinkt, je suikerziektes kank krijgen, maar als je zwanger bent, is het goed om het in te nemen, voor als je later kinderen ZONDER suiker ziektes wilt hebben.
Ik vind het drinken van reed bull niet erg, want ik wist het eerst ook niet, nu wel, maar je proeft er niks van, en wat dan nog als je het drinkt? Het is erg voor de dieren, maar de dieren zijn wel al dood, en ik zal nog eens wat vertellen: IN RED BULL ZIT MAAR HEEL WEINIG STIERENBLOEd, NET ALS IN ANDERE DRANKES WAAR TAURINE IN ZIT! Wil je reageren op deze interessante uitleg en wil je meer informatie? Stuur een mail naar: koenschouten@hotmail.com, of voeg me toe op msn, dan stuur ik het ook wel door.
Oke! dit was mijn uitleg, later!!!!!!!
 87.146 Re: TAURINE IS STIERENBLOEDDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-26 13:44:49
pijlroodjapie
pijlzwartTaurine

Taurine is ÚÚn van de nieuwere stimulerende middelen in energiedrankjes. Taurocholzuur werd het eerst in ossegal gevonden, vandaar de naam van zowel de chemische stof (tauros=stier) als van de frisdrank Red Bull die het introduceerde (Bull=stier). Taurocholzuur komt van nature vooral veel voor bij roofdieren en veroorzaakt bij de mens een verhoogde mate van aktiviteit, waarbij de natuurlijke vermoeidheid sterk kan worden onderdrukt. De effekten zijn nog relatief weinig onderzocht maar er zouden weinig bijwerkingen zijn, behalve misschien diarree.

Net als caffe´ne is taurine uiteraard wel verslavend in de zin dat een sterke gebruiker zal moeten leren wakker blijven zonder.

http://www.bomi-1-gezondheid.com/Lichaam_en_geest/cocaine_caffeine_taurine.htm
 87.147 schapen!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-02-21 14:03:59
pijlroodnadine
pijlzwartmensen, ik ben stomverbaasd!
hoe moeilijk is het om met je muis naar de bovenkant van de pagina te klikken!!? ongeveer alle antwoorden op alle stomme vragen die nu allemaal al zo'n 20 keer gesteld zijn staant hier boven?! wat kan je wel??
 87.148 wel dierlijk materiaal in Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-02-25 23:10:51
pijlroodErik
pijlzwartIk heb een paar jaar geleden een vakantiebaantje gehad bij red bull in de Bilt. Nicole verburg die daar ook werkte, in het management, vertelde dat er wel degelijk dierlijke producten in red bull zitten maar dat ze dit niet naar buiten mogen brengen omdat dat slecht is voor de verkoop. Ze had een keer een rondleiding gehad in een fabriek in Slowakije waar ze allemaal resten van dooie koeien verwerkten. Ze zei dat ze zelf ook geen red bull meer dronk.
 87.149 Re: wel dierlijk materiaal in Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-03-24 13:29:47
pijlroodreinout
pijlzwarthttp://www.orthos.nl/media/perio/DOK95/DOK95art.htm

uitgebreidt artikel over taurine
 87.150 Re: wel dierlijk materiaal in Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-03-24 21:22:20
pijlroodNIEt blangrijk
pijlzwartIk Heb Gehoord Dat Het Stieren Sperma Is ? Kan TOgh Niet

Of WEl :|
 87.151 Re: wel dierlijk materiaal in Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-05 13:32:03
pijlroodCynthia
pijlzwartAls je gewoon naar www.redbull.nl gaat naar de faq(frequent asked questions)_ dan zal je lezen dat taurine gewoon gemaakt wordt in fabrieken, en dat redbull geen dierlijke producten bevat)
 87.152 Re: wel dierlijk materiaal in Red BullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-08 22:51:28
pijlroodmegirl
pijlzwartWAAROM STELT IEDEREEN DEZELFDE VRAAG MENSEN LEES EERST EVEN OF HIJ ER AL STAAT DAN STAAT HET ANTWOORD ER VAST OOK WEL IN!!
 87.153 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-17 15:28:44
pijlroodmartijn
pijlzwarthallo jullie zeggen allemaal andere dingen...
ik heb ook een gezien die zei dat er stront en sperma in zat klopt NIET.
je lichaam maakt het zelf aan.
die mensen zijn niet goed die die raare dingen zeggen die willen andere mensen (gek) en iets wijs maken..
je lichaam maakt het zelf aan

groeten martijn
 87.154 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-30 23:41:55
pijlroodMimie
pijlzwartjullie geven wel ant op de vraag: wat is taurine maar... wtf ik snap er nix man.. moeilijke woorde ppff.........
 87.155 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-05-01 20:06:51
pijlroodMoi
pijlzwartJe moest eens weten wat er allemaal in chocola [en eigenlijk bijna alles] zit haha, dan is een beetje stierensperma niet meer zo erg.
 87.156 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-05-23 18:51:05
pijlroodpatries
pijlzwartik wil nu gewoon eens weten of iemand echt weet of energie dramkje goed of slecht voor je zijn als je zwanger bent. taurine is dan misschien goed maar hoe zit het met de cafeine? laat iemand me please een goed normaal antwoord geven thanxxx
 87.157 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-06-05 22:54:46
pijlroodJan de Groot
pijlzwartJongens en meiden.
Ik heb een dochter van 12 jaar oud. Het afgelopen weekend heeft ze samen met een vriendin Redbull gedronken. Ze hebben heel de avond samen gefeest en gingen erg laat naar bed. Niet erg voor een keertje, het was tenslotte Pinkstervakantie.
Redbull is gewoon een energiedrank, die ervoor zorgt dat je uithoudingvermogen wordt verlengt en je dus niet moe wordt of slaap krijgt. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met een xtc-pil, alleen de xtc-pil is schadelijk voor je lichaam en zorgt dat je uitgedroogd raakt als je niet genoeg drinkt, met alle gevolgen van dien.
Ik zeg altijd maar zo:"leef normaal, eet gezond (maar eet een keer in de week een vette hap), doe aan sport, drink iedere avond een glas wijn of een borrel, want dan slippen je aders niet dicht en het zorgt ervoor dat je bloed goed stroomt. Op die manier leef je het langst. Alles met mate. Je moet ook niet leven als een konijn, alleen maar sla en peentjes eten, want dan bouw je geen weerstand op en ben je vaak ziek.
Overal waar TE voor staat is niet goed, behalve: TEvredenheid.
Geniet van het leven.
Groetjes, Jan de Groot
 87.158 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-06-07 22:43:54
pijlroodkevin
pijlzwartEen hele mooie en goede uitspraak Jan. Daar ben ik het helemaal mee eens. Geniet, maar in mate.
 87.159 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-06-24 12:15:31
pijlroodPaddy
pijlzwartDe tegenwoordig gebruikte taurine in red bull is een synthetische fabrieksstof, en er worden geen dierlijke resten of essenties bij gebruikt. Tijdje geleden klopte dat verhaal wel, en werd taurine uit dieren 'gehaald'. Vooral zeedieren bevatten een hoog gehalte aan taurine. Maar er is niets mis met taurine, het is een normale neurotransmitter, het is alleen net als cafe´ne een product waar je geestelijk (en uiteindelijk lichamelijk) afhankelijk van kunt worden.
 87.161 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-07-27 14:30:42
pijlroodBrenda
pijlzwartMensen.. sinds wanneer leren we geen lezen meer op de basisschool? Het staat er toch allemaal duidelijk?!
Ik heb zelf taurine bruistabletten, komt uit Duitsland vandaan en 1 tablet is 500 MG. Helemaal goed spul, en stukken goedkoper dan redbull waar ik na een aantal blikjes pijn in mijn maag krijg.
En alles wat je lichaam niet meer opneemt aan taurine, dat plas je gewoon weer uit!
 87.162 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-07-27 14:35:29
pijlroodBrenda
pijlzwartIk weet niet of het mag, maar ik kan hier eventueel mijn email adres neerzetten. Want die bruistabletten komen uit Duitsland en ik heb hier een voorraad liggen.
Dus als er mensen interesse hebben, dj_bren_d@hotmail.com
 87.163 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-09-30 19:01:53
pijlroodbando
pijlzwartBeste mensen, al dat gezeik over TAURINE.. pis, sperma, of wat dan ook. Ik zal het uitleggen. Uit labaratorisch onderzoek hebben we bewezen, dat... Taurine stieren afval is, dus het zit in de strondzakken van de stier. Hier worden speciale zuren aangemaakt, mede dankzij ''strondvliegen'' die erop afgaan. De vloeistofachtige resten worden opgenomen en zo ontstaat TAURINE.. woord zegt het hal.. T-A (columbiaans vlieg) AURINE (cocaine afval) jaa jongens.. het is wel lekker
 87.164 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-11-24 14:30:28
pijlroodTONY
pijlzwartMENSEN DOE NORMAAL A.U.B OK AL IS HET STIERSPERMA OF IETS DERGELIJKS .IS HET NIET LEKKER.. DRINK HET EN ANDERS DRINK HET NIET IK BEDOEL ER ZIJN ZOVEEL DINGEN DIE JE EET OF DRINKT VAN DINGEN GEMAAKT ZIJN DAT JE GEK WORD ALS JE HOORT VAN WAT HET GEMAAKT IS....
 87.165 Re: taurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-11-26 04:40:40
pijlroodrOOterdam
pijlzwartredbull is gemaakt voor vrouwen (en eventueel voor mannen) die houden van sperma slikken. whahahah

hou toch is op joh met dat gedoe van stieren sperma-srond-pis-en dergelijke.. als je het niet lust drink je het gewoon niet..

trouwens.. frikandellen bevatten ook hersentjes.. dat eet je toch ook op..
 87.166 Taurine & bloedvatenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-11-30 03:51:41
pijlroodHerman
pijlzwartIs overmatig taurine gebruik slecht voor de vaatwand? Kunnen mensen hierdoor bijvoorbeeld op vroege leeftijd last krijgen van spataderen? etc.
 87.167 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-12-20 18:58:02
pijlroodkees
pijlzwartJe moet het gewoon blijven drinken is goed voor je!
 87.168 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-02-15 16:28:27
pijlroodkevin
pijlzwartweet je wat taurine is het is gewoon stierensperma het klinkt vies maar als je redbull drinkt is het best wel lekker puh2
 87.169 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-05-02 13:37:13
pijlroodAndy Roma
pijlzwartAls het stieren sperma was, hoeveel Stieren moeten ze dan aftrekken voor al die miljoenen liters red bull die er per dag worden gedronken. En probeer maar zo een stier zijn penis vast te pakken, ik zou het toch nie doen.
Jullie zijn allemaal gek.
Het is gewoon een stof punt uit.
 87.170 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-07-03 11:30:55
pijlroodProfessor Jean Jules
pijlzwartOMG
lees u eige berichte nu is, stieresperma? urine?WTF
taurine is een neurotransmitter in de hersenen, die dus de overdracht van prikkels be´nvloed...
 87.171 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-07-03 11:36:57
pijlroodproei
pijlzwartTaurine
Dit aminozuur bevordert de omzetting van glycogeen in glucose. En dat is de belangrijkste brandstof voor de spieren en hersenen. Taurine is dan ook in staat om snel lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te verdrijven. Verder stimuleert taurine op zeer krachtige wijze de afbraak van melkzuur in de spieren. Dit is een afvalproduct van spierarbeid dat zich langzaam ophoopt en uiteindelijk tot vermoeidheid leidt. Taurine stelt deze verzuring van de spieren uit, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt. Voorts bevordert dit aminozuur de stofwisseling in de hersenen en het hart. Hierdoor wordt de vitaliteit verhoogd. Ook heeft taurine een positieve invloed op het functioneren van de zenuwen en heeft het een anti-oxidante en cholesterolverlagende werking.
 87.172 Re: RedbullDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-07-12 09:38:35
pijlrooddamn :S
pijlzwartsteeds maar dezelfde vraag. en NEE er zit geen stieren urine, sperma of watdan ook in. als het in VLEES zit en mensen het ZELF ook kunnen aan maken zou het VAAG en RAAR zijn dat mensen stieren urine of stieren sperma kunnen aan maken! denk toch ff na. en dat je het eerst altijd hebt lekker gevonden en dan opeens overal HOORT wat er wel niet allemaal in zit weerhoud je toch niet om het weer te drinken? het gaat om die lekkere smaak wat in red bull zit. je gaat er heus niet ziek van worden alleen omdat er iets inzit van wat je heb Gehoord.
 87.173 Re: Redbull-GoldenpowerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-06 14:55:12
pijlroodSevgi
pijlzwartBevat goldenpower of redbull stierensperma iedereen praat erover.
 87.174 Re: Redbull-GoldenpowerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-06 14:56:28
pijlroodsevgi
pijlzwartZit er in goldenpower of redbull Stierensperma ?
 87.175 TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-15 19:20:51
pijlroodEddy
pijlzwartWORDT TAURINE GEMAAKT VAN STIERENTESTIKELS? IS TAURINE EEN AFGELEID PRODUCT VAN TESTIKELS OF SPERMA VAN STIEREN?

De taurine in Red Bull Energy Drink is puur synthetisch en wordt geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Het is niet afkomstig van dieren noch van dierlijk materiaal. Alle ingrediŰnten van Red Bull Energy Drink worden synthetisch geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Zo kunnen wij een optimale kwaliteit waarborgen.

Bron: www.redbull.nl > FAQ
 87.176 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-12-29 12:08:25
pijlroodanna
pijlzwarttaurine is stier sperma
 87.177 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-01-01 14:50:42
pijlroodGAangsterg
pijlzwartjullie zijn zo dom welke fabrikant zou stieren sperma of stieren pis in doen want het zou dan toch nergens verkocht worden want het moet eerst goed gekeurt worden en pis en sperma in drank wprd 100 procent niet goedgekeurt
 87.178 Re: TaurineDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-01-22 21:46:20
pijlroodJos
pijlzwartNou, ik geloofd dus NIET er stierensperma/ of Urine inzit,, gewoon BULLSHIT!smile

smile Maar voor 0,30 (zou het dan wel lekker Urine/Sperma zijn) (geintje dan he)

En ik zie sommige zeggen,, nu ze denken dat er stierensperma/Urine in zit(WAT DUS NIET ZO IS) O nu drink ik het niet meer,, stel je aan, want toen je niet wist vond je het wel lekker dus,, (zit dus in de Hersenen)

smile Vond gewoon ff nodig om deze reactie te plaatsen!smile
 87.179 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-01-28 16:32:04
pijlroodMike
pijlzwarthey wat een interesanten gesrpekken hier over stieren sprema en pis.
even iets anders ben bezig met een verslag over galzuren..
de functie van taurine is zeer duidelijk besproken. maar er zijn nog meerdere "stofjes" die hier iets mee te maken hebben met galzuren dus. weet iemand hier iets over?

hoe meer informatie hoe beter

alvast bedankt
 87.180 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-04-24 20:51:53
pijlroodnathalie
pijlzwartIk snap het egt niet meer iedereen zegt iets anders wat is taurine nou ik kocht eerst altys van diej energy drank van de albert hyn zit dat daar ook in? ik wil het egt graag weten
 87.181 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-05-16 11:14:36
pijlroodSharon, Jesse, Werner
pijlzwartJullie zijn echt allemaal dom, je gelooft toch niet dat dat stierenpis is.
Stelletje mongolen
 87.182 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-08-30 19:19:23
pijlroodred bull junk
pijlzwartAl die gasten die geloven dat er urine en al die anderen shit in red bull , bullit rodeo golden power en al die anderen drankjes zit geloven jullie ook in kabouters of zo.
Ik weet dat je denk van gatver heb ik al die tijd stierenpis zitten drinken als je dat te horen krijgt en dat je dan denk doe mij maar geen redd bull meer nou dat is dus dikke shit
 87.183 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-08-30 19:19:45
pijlroodred bull junk
pijlzwartAl die gasten die geloven dat er urine en al die anderen shit in red bull , bullit rodeo golden power en al die anderen drankjes zit geloven jullie ook in kabouters of zo.
Ik weet dat je denk van gatver heb ik al die tijd stierenpis zitten drinken als je dat te horen krijgt en dat je dan denk doe mij maar geen redd bull meer nou dat is dus dikke shit
 87.184 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-09-16 21:21:46
pijlroodkiki
pijlzwartik denk dat taurine een soort van wakker houd spul wat ook in koffie zit of gewoon iets wat je meer energie geeft
alsjeblieft ik hoop dat het goed is
xxx missbeutiful
 87.185 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-09-21 16:36:25
pijlroodSome One
pijlzwartOmg dat kan je tog niet menen??
denken nou echt mensen dat dat er allemaal in zit? pis stront sperma?? waarom zouden de fabrikanten dat er in doen? denk na dat ze een opslag ruimte hebben met allemaal stieren en alles wat ze los laten in de energiedrank doen??
kom op denk zelf na inplaats dat anderen dat voor je doen.............
 87.186 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-03-12 15:31:49
pijlroodRukkertje
pijlzwartIk heb jaren bij Redbull als stierentrekker gewerkt. Jammergenoeg gaat het tegenwoordig niet meer met de hand. Geintje uiteraard, maar ik zou het helemaal niet erg vinden als zoiets in Redbull zou zitten, drink het toch niet die troep, want er zit al van alles in ons eten en drinken. Neem bijvoorbeeld de rode/roze kleur van aarbeienkwark en andere dergelijke producten. Gestampte luizen ipv van muizen. Dit luizen zorgen voor de kleur. Weet niet precies welke E-nummer dit is maar dat kan je zo opzoeken.

Smakelijk eten :-)
 87.187 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-03-31 23:14:18
pijlroodwehmia
pijlzwartJullie zijn allemaal oenen,
De fabrikanten gaan toch geen spierenpis of sperma of stront verzamelen. Doe normaal man, denk je dat ofzo.
 87.188 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-04-05 23:02:48
pijlroodleraarx
pijlzwartNu heb ik dus voor jullie allemaal contact opgenomen met een onafhankelijk laboratorium waar ik met eigen ogen heb toegeken hoe 4 hoog geleerde proffesoren met microscoop en dergelijke nauwkeurig ieder bestandsdeel van een blikje redbull hebben onderzocht, na 3 weken onderzoek te hebben gedaan was het antwoord niet te ontkennen.
Ontegenspreekbaar! Een feit! er zit nog sperma, stront of urine in het drankje. Na een bevesteging te hebben gekregen van de directie van Red Bull zelf. Er zit namelijk stieren-smegma in ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Smegma ). Als bewijs is mij een foto toegestuurd van de fabriek van redbull waarop is te zien hoe de penissen van een batterij stieren door een apperaat worden afgeschraapt om het smegma te verzamelen. Deze foto kan ik naar jullie mailen als jullie mij een mailtje sturen naar ( dienstpoo@ggzingeest.nl ).

P.S. Smegma is dus geen sperma, maar een soort schimmel die zich onwikkeld op de eikel na het niet genoeg wassen onder de voorhuid.
 87.189 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2010-01-02 17:37:40
pijlroodsebelebeddin
pijlzwartNou graag een duidelijk antwoord aub, ik heb gehoord dat taurine word gemaakt van de teelballen van stieren. is dit waar want mijn bron is nl. de pastoor van de kerk.
Als hij het zegt moet er toch ergens een teken van waarheid zijn.
want wil red bull zo graag drinken maar zonder de stierenballen.
Hartstikke lekker is het...
En moet ik me echt homo voelen als ik red bull drink???
 87.190 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2010-01-30 20:05:49
pijlroodAlend
pijlzwartTaurine is voor het eerst in 1827 door de chemici Leopold Gmelin en Friedrich Tiedemann uit de ossengal (Bos taurus) ge´soleerd en aanvankelijk gal-asparagine genoemd. De naam taurine is afkomstig van de Latijnse benaming voor stier, taurus, en wordt in 1838 voor het eerst in de literatuur gebruikt. Aan deze tamelijk toevallig ontstane naam heeft taurine vermoedelijk het ontstaan van talrijke legenden over zijn afkomst en werking te danken.

Taurine wordt vaak een aminozuur genoemd, zelfs in de wetenschappelijke literatuur[1][2][3], maar aangezien taurine geen carboxylgroep bevat, is het in strikte zin geen aminozuur. Het bevat wel een sulfonzuurgroep en is daarom een aminosulfonzuur.

Taurine wordt industrieel uit etheen, ammoniak en natriumsulfiet gesynthetiseerd.

Het is komt dus van een stier maar het is geen stieren bloed ( volgens WIKIPEDIA )
 87.191 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2010-04-18 18:37:09
pijlroodDaney
pijlzwartIk Hoorde dat er stierensperma in zat....
Gelukkig niet zo<biggrin
 87.192 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2010-04-30 11:34:24
pijlroodhakki
pijlzwartwat je nu ziet spreekt voorzichzelf!!!!!!!!!

TAURINE.
TAURUS.....INE.
TA.......URINE.
TAURUS URINE
 87.193 Re: Taurine galzurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2012-03-15 22:17:29
pijlroodCheryl
pijlzwartTAURINE IS STIERENSPERMA!
Een bericht toevoegen aan deze thread? Vul dan onderstaand formulier in. Velden in het blauw zijn verplicht.
Een woord beginnend met http:// of met een @ middenin wordt automatisch omgezet in een link.
HTML-tags zijn niet toegestaan. Probeer 'smalltalk' te voorkomen, het forum is niet bedoeld als chatroom!
Klik
hier voor een lijstje van beschikbare emoticons.

logo Forumbericht toevoegen 
Naam:
E-mail:
Onderwerp:
cryptographpHerhaal code:
Bericht:
Copyright © 1999 - 2020 dr. Tim Hulsen, design door Indigonet Services B.V.
Appartement Nijmegen