Op zoek naar biologisch nieuws? Kijk dan ook eens op de volgende websites:

Biologie Nieuwslog        Biologie Headlinez

-> index <-

 418.1 Enzymen!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-26 20:53:46
pijlroodMartina
pijlzwartKan iemand mij misschien helpen met mijn practicumverslag over enzymen..??Ik zit ik 5 vwo...maar kom dr niet helemaal uit! Iemand misschien antwoord op een van deze vragen? :
1. Zal het enzym amylase een hogere of lagere optimumwaarde hebben, vergeleken met je lichaamstemperatuur?
2. Wat wordt bedoelt met '...azijnzuur treedt op als een soort fixeermiddel'. Wat gebeurt er met het enzym?
3. Een bekend huismiddeltje tegen wespensteken is azijnzuur. Geef hiervoor een verklaring.
4.'Een zuur milieu zorgt ervoor dat bij verhitting eiwit sneller stijf wordt. Vandaar azijn in het kookwater bij een gebarsten ei'. Leg uit hoe dit werkt.
5. Bij spierarbeid kan een deel van de suiker vergist worden tot melkzuur. Hierdoor krijg je energie om je spieren te laten werken. Spiermoeheid treedt op als het melkzuurgehalte in het bloed boven de 0.03% uitstijgt. Leg uit wat dit met enzymen te maken heeft.

Alvast bedankt!!! Ik waardeer het zeer als je me kan helpen, en ik deel mijn kennis graag met jou als je eens met een probleempje zit...
Een bericht toevoegen aan deze thread? Vul dan onderstaand formulier in. Velden in het blauw zijn verplicht.
Een woord beginnend met http:// of met een @ middenin wordt automatisch omgezet in een link.
HTML-tags zijn niet toegestaan. Probeer 'smalltalk' te voorkomen, het forum is niet bedoeld als chatroom!
Klik
hier voor een lijstje van beschikbare emoticons.

logo Forumbericht toevoegen 
Naam:
E-mail:
Onderwerp:
cryptographpHerhaal code:
Bericht:
Copyright © 1999 - 2020 dr. Tim Hulsen, design door Indigonet Services B.V.
Appartement Nijmegen