Op zoek naar biologisch nieuws? Kijk dan ook eens op de volgende websites:

Biologie Nieuwslog        Biologie Headlinez

-> index <-

 339.1 MAKE ME...Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-23 15:58:37
pijlrooddebalie
pijlzwartDe Balie Kleine Gartmanplantsoen 10 1017 RR Amsterdam 020 5535100


De Balie organiseert met het Rathenau Instituut onder de naam MAKE ME... een serie over toepassing van technologie op de mens. Zondag 27 juni as deel twee van de serie: MAKE ME...A WINNER. Een dag waarop de toenemende verweving van sport met technologie worden verkend en een avond waarin dezelfde zaken worden bediscussieerd:
Topsporters zijn onze nieuwe helden. Ze staan voor uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en fysieke schoonheid. Een uitstekende conditie alleen volstaat niet meer. Veel van die records zijn ondenkbaar als topsporters niet op grote schaal gebruik zouden maken van hoogwaardige technologieŽn. Wat blijft er immers nog over van een atleet zonder klapschaats en haaienpak; zonder uitgebalanceerde voeding, en spierversterkers of geoptimaliseerde trainingsmethoden? Waarom is gebruik van doping dan nog altijd een groter taboe dan de klapschaats?

Met het technologisch ingrijpen in de sport kun je je afvragen of de prestatie van de sporter nog wel een persoonlijke prestatie is. Met andere woorden: moet de prijs niet worden gedeeld met de sponsor, de arts, de coach, de wetenschapper of de advocaat? Wie is uiteindelijk de winnaar?

Reden genoeg voor het Rathenau Instituut en debalie om een dag te wijden aan technologie en topsport; met debatten, lezingen, de presentatie van en publieksonderzoek en natuurlijk bitterballen, bier en de kwartfinale van het EK op een groot scherm.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROGRAMMA:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
s Middags vijf presentaties over verschillende terreinen waar technologie en topsport al nauw verweven zijn en de presentatie van een publieksonderzoek in opdracht van het Rathenau Instituut naar de toepassing van technologie in topsport.

s Avonds debatten over de vraag of gezondheid van een sporter een rol speelt of zou moeten spelen in de topsport en of het einde van de recordsporten in zicht is. We sluiten de dag natuurlijk af met bier, bitterballen en de kwartfinales van het EK voetbal op groot scherm.


Sprekers zijn onder andere: Martijn Carol (onderzoeker ConTest), Hanno van der Loo (Inspanningsfysioloog TNO), Gery Misat (NOC*NSF Technologie expertise centrum), Hein Jager (TNO Sport), Ivo van Hilvoorde (ethicus, Universiteit van Maastricht), Michael van de Werve (sportarts), Henk Kraaienhof (trainer), Jan Maarten Heideman (schaatser), Peter Hollander (inspanningsfysioloog aan de VU), Hidde Haisma (professor therapeutische genmodulatie Universitair Centrum voor Farmacie Groningen)

Dit alles onder leiding van Klaas Vos (VPRO)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.debalie.nl
www.rathenau.nl

reserveren: 020 55 35 100
Een bericht toevoegen aan deze thread? Vul dan onderstaand formulier in. Velden in het blauw zijn verplicht.
Een woord beginnend met http:// of met een @ middenin wordt automatisch omgezet in een link.
HTML-tags zijn niet toegestaan. Probeer 'smalltalk' te voorkomen, het forum is niet bedoeld als chatroom!
Klik
hier voor een lijstje van beschikbare emoticons.

logo Forumbericht toevoegen 
Naam:
E-mail:
Onderwerp:
cryptographpHerhaal code:
Bericht:
Copyright © 1999 - 2020 dr. Tim Hulsen, design door Indigonet Services B.V.
Appartement Nijmegen