Op zoek naar biologisch nieuws? Kijk dan ook eens op de volgende websites:

Biologie Nieuwslog        Biologie Headlinez

-> index <-

 12.1 kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-06-10 15:19:19
pijlroodWilma Haan
pijlzwartik doe voor mijn staatsexamen vwo een onderzoekje naar oa de invloed van licht op kieming en groei van zaden (tuinkers). Nou hoorde ik laatst de kreet"licht remt groei"( en ik heb zelf ook gezien dat ze in het donker sneller gaan). Kan iemand mij daar wat meer over vertellen? ( hoe het komt ed.) Ik hoop dat iemand mij wat verder kan helpen. Alvast heel erg bedankt!
Wilma Haan
 12.2 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-06-10 20:22:51
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartHet heeft te maken met de ratio blad/stengel. In het licht heeft de plant veel belang bij een groot aantal bladeren, omdat deze voor de fotosynthese (en dus voor de energie) moeten zorgen. De plant spaart dus als het ware zijn energie op voor de aanleg van bladeren, in plaats van hele lange stengels aan te leggen. In het donker hebben bladeren eigenlijk geen functie, omdat er geen fotosynthese mogelijk is. De lange stengel moet er dan voor zorgen dat de plant alsnog (gedeeltelijk) in het licht komt.
De kreet "licht remt groei" slaat ook op het begrip "fototrofisme", waarbij de plant richting licht groeit. Doordat de plant aan de verlichte zijde minder snel groeit dan aan de schaduwzijde, buigt de plant in zijn geheel naar het licht toe.
De stof die overigens verantwoordelijk is voor de groei, is het plantehormoon auxine. Als je hiermee verder zoekt, kom je vast nog veel meer te weten.
 12.3 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-09-25 10:09:55
pijlroodKoen van Dongen
pijlzwartHallo, ik maak een PWS maken over de kieming van zaden. Maar heb nog weinig info. Weet je misschien enkele site's met info over de kieming van zaden.alvast bedankt.
 12.4 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-09-26 12:15:40
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartKijk eens hier: http://www.google.com/search?q=kieming+zaden.
 12.5 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-10-18 10:21:04
pijlroodjannie
pijlzwarthey kan iemand mij helpen? ik zoek informatie over de werking van auxine..
ik moet een proefje er mee doen maar weet nog nie helemaal hoe t werkt enzow..
 12.6 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2001-10-18 15:35:15
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartKijk eens op deze pagina's: http://www.rhizopon.com/historie1.html#2 en http://www.desc.med.vu.nl/Students/Utrecht/4-Theorie.htm.
 12.7 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-09-12 20:09:44
pijlroodkim
pijlzwarthai Tim Hulsen,
Kun jij me verder helpen wat voor effect auxine precies heeft op het sneller groeien van tuinkers in het donker dan in het licht. Ik heb op de links gekeken die je al eerder hebt aangeraden, maar ik kom er niet uit.Ik hoop dat je me kunt helpen. Alvast bedankt.
(P.S Ik heb het nodig voor mijn verslag)
 12.8 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-09-14 19:22:16
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartDeze proef staat beschreven op:
http://scholieren.samenvattingen.nl/search/open/2442754

Er staat ook een verklaring bij met IAA e.d.
 12.9 Re: kieming van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-11-02 23:25:36
pijlroodTim De Plecker
pijlzwartKan er mij soms iemand omschrijven hoe een boon zich ontkiemt .
Een verslag om de drie dagen liefst .

Tim
 12.10 snelDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2002-12-01 22:34:08
pijlrooddd
pijlzwartweten jullie een site over bonen in licht en bonen in donker
hoe snel ze goeien
 12.11 Re: snelDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-03-10 20:27:03
pijlroodMelina Sidiropoulos
pijlzwarthier is alle info die ik tot nu toe al gevonden heb. Kijk ook op www.scholierensamenvattingen.nl

Op uw vensterbank uw eigen kiemgroenten maken, vers, goedkoop en zeer gezond. Lekker op brood, in de salade enz.
Wat zijn kiemzaden?
Zaad bestaat voornamelijk uit koolhydraten, vetten, eiwitten en zo'n 10% water. De koolhydraten, voornamelijk in de vorm van zetmeel, worden tijdens het ontkiemen omgezet in enkelvoudige suiker, waardoor de kiemen lichtverteerbaar zijn. Het is waardevolle aanvulling in het voedingspatroon vooral in de winter. De kiem krijgt tijdens het kiemproces een enorme Graanmolens/wpe53.jpg

Graanmolens/wpe53.jpgstijging van de voedingswaarde van bijvoorbeeld de Vitamine A en Vitamine C. Verder bevatten de kiemen waardevolle mineralen zoals: Calcium, Ijzer, Magnesium, Fosfor en Kalium. Doordat deze in kiemen vaak gekoppeld zijn aan aminozuren ontstaan verbindingen die de spijsvertering veel gemakkelijker aan kan dan de mineralen in "gewone"soorten groenten.
Waarom kiemen?
Een hele goede reden is dat men met de kiem een groente heeft die in zijn geheel, maar bovendien op het meest vitale moment van de groei genuttigd kan worden en dat de voedingswaarde behouden blijft tot aan de consumptie. Verder ziet de kiem er aantrekkelijk uit en heeft een veelzijdig gebruik.
Hoe te gebruiken?
Op veel verschillende manieren, op de boterham met een plak kaas of tomaat, als salade, in een salade, als garnering, enz. enz.
Hoe te werk gaan? In het kiemglas doet men een eetlepel zaad en giet er ruim water op. Dit geheel dient men 6-8 uur te laten weken (afhankelijk van het soort). Na het weken het water er uit laten lopen en de pot schuin -omgekeerd-in de houder op een redelijk donkere en warme plaats wegzetten. Vervolgens dient de pot 2 keer per dag gespoeld te worden, hierbij kan de deksel gewoon op de pot blijven. Even omschudden en weer omgekeerd wegzetten. Na dit 3 tot 5 dagen herhaald te hebben zijn de kiemen klaar voor consumptie.
Smakelijk eten!
Tekst uit de vruchtbare aarde maart april 1995
Handleiding kiemen
Welke zaden?
In principe de zaden van alle eetbare planten, behalve die van nachtschade achtige als tomaat en aardappel. Neem biologische zaden; niet behandeld met chemische middelen. Te denken valt aan look achtigen als ui en prei; schermbloemige als wortel, selderij, venkel en peterselie oliehoudende zaden als sesam en zonnebloem; granen als haver, tarwe, maïs, gierst, gerst, boekweit en rogge; peulvruchten als fenegriek, linzen, alfalfa (luzerne), erwten, kikkererwten en klaver. Sommige kiemen smaken beter dan andere. "Probeer ze allemaal maar eens uit,"adviseert Ann Wigmore. Wat niet betekent dat de peulvruchten allemaal ongekookt kunnen worden gegeten. Mungbonen (groene soja) en linzen zonder probleem wel, maar de gele (Chinese) sojaboon niet. Daar zitten stoffen in die de spijsvertering opbreken en bij het kiemen slechts gedeeltelijk worden afgebroken. Over de rode (aduki) sojaboon zijn de meningen verdeeld: door Reiner Schmidt (zie literatuurlijst) aanbevolen bij milt- en nierkwalen. Door hem een van de weinige sojabonen genoemd die voor kiemen geschikt is. Maar het Duitse ministerie van Voeding vindt dat de kiemen van erwten, kikkererwten en adukibonen toch beter eerst kunnen worden gekookt of geblancheerd.
Waar te Koop?
De populairste kiemzaden (alfalfa, fenegriek e.d.) zijn in elke natuurvoedingswinkel te koop. Ook biologische granen, noten, linzen, zonnebloempitten en (ongeroosterde) sesam zijn daar makkelijk te krijgen. Voor minder gangbare (maar soms verassend smakende ) kiemzaden, zoals prei, radijs en peen, moet u op zoek naar een verkoopadres van biologische zaaizaad.
Het Weken
Nog maar een generatie terug heel gebruikelijk: peulvruchten te weken leggen. Tegenwoordig hebben we nogal een de neiging om het over te slaan: dan koken we de linzen maar wat langer. In het life-food-dieet wordt elke graankorrel, elke noot, elke boon, zelfs elk sesamzaadje geweekt. Zelfs een amandel die niet uitloopt, maar alleen maar opzwelt, wordt eerst te weken gelegd. Neem de proef op de som, zegt Fabrice de Villeneuve in zijn boek SantÚ, mode d'emploie, eet maar eens twintig amandelen die 24 uur zijn geweekt en de volgende dag twintig ongeweekte amandelen... en trek uw conclusies. Het weken neutraliseert een enzym in zaden, noten en granen dat het kiemproces tegenhoudt. Maar dat enzym bemoeilijkt tegelijkertijd de vertering. Hoe lang weken? Vier uur voor de kleinste zaden; twaalf uur of langer voor de grootste. Bij benadering: alfalfa, sesamzaad: 4-6 uur; fenegriek, gierst, zonnebloempitten: 8 uur; linzen, noten, mungbonen, granen: 12 uur; rijst 24 uur. Na het weken water afgieten; opnieuw water bijgieten; weer afgieten.
Het kiemen zelf
Eigenlijk zijn de zaden tijdens het weken al begonnen te kiemen. Het duidelijkst zichtbaar bij de snelste kiemer: het graan quioa, dat na een aantal uren al met duidelijke uitlopers het weekwater uitkomt. Veel zaden, noten en zelfs granen (haver, spelt, gerst) zijn na een flinke nacht weken eventueel al te gebruiken. Maar de voedingswaarde kan in de nu volgende kiemdagen nog behoorlijk stijgen. Waarin kiemen? Er zijn allerlei plastic en zelfs aardewerken kiemschalen te koop van Duitse en Engelse origine. De Duitse kiemauteur Gisela Aicher beveelt deze schalen aan voor alfalfa, waterkers en rettich, vanwege de evenwichtige belichting van de verschillende kiemplantjes. Veel mensen prefereren echter de glazen -pottenmethode. Neem een pot (weckpot bijvoorbeeld; de deksel kan er vanaf worden gehaald), dek die met behulp van een elastiekje af met een laagje fijn gaas (doe-het-zelfzaken), dat water en lucht wel doorlaat, maar de zaden niet. De zaden zijn nu makkelijk twee keer per dag te spoelen, waarna de potten schuin op hun kop worden weggezet - zodat het overtollige water eruit kan lekken. De kiempotten kunnen tijdens het kiemproces in een afdruiprek worden gezet, maar er zijn ook speciaal voor dit doel gemaakte kiemglazen in houders te koop
voorzaaien:

nodig: (kweek)bakje of bloempotjes, plastic zakjes voor over de bakjes of potjes, elastiekjes, potgrond, een plantensproeier en kaartjes met een pen.

Vul het bakje of potje met potgrond, druk het oppervlak aan, besproei de grond en laat de bak dan een dagje staan.

Maak met je vinger kuiltjes van ongeveer 1 á 2 centimeter in de grond. Leg de bonen in de kuiltjes in de grond. Vul de kuiltjes losjes met potgrond. Zet de naam van de bonenplant op het kaartje en steek het erbij.

Tijdens de kieming hebben zaden (dus ook bonen) geen licht nodig. Maar zodra de eerste puntjes tevoorschijn komen hebben ze heel veel licht nodig. Maar... geen directe zon!

Zet het bakje of potje op een zo licht mogelijke koele plek. Doe de plastic zakjes over de bakjes of potjes en bedek deze met bijvoorbeeld een stukje krant. Zodra de eerste groene puntjes tevoorschijn komen, kan de krant verwijderd worden. Maak gaatjes in het plastic zakje voor ventilatie.

Na 2 of 3 dagen mogen de plastic zakjes er overdag af blijven, als de planten na een weekje wat steviger zijn geworden mogen de plastic zakjes er `s nachts ook af.

Geef heel voorzichtig water.

Als de plantjes 4 of meer blaadjes hebben, mogen ze worden verpot. Je kunt dit doen in grotere potten. Maak deze een dag van tevoren goed nat.

Gebruik een stokje om de gaatjes voor te prikken en laat het plantje daar voorzichtig in zakken. Iets dieper dan ze stonden in de zaaibak.

Geef de plantjes geregeld, maar voorzichtig, water.

De plantjes kunnen pas na 15 mei naar buiten, dus start dit practicum niet te vroeg. De bonen zouden anders uitgroeien tot waterige stengels en dan worden het geen sterke planten.

Bonen zijn klimplanten en hebben een steunstokje nodig om te groeien.
De zaadhuid van de bruine boon is bruin, en deze dient voor bescherming van de zaad. De blaadjes van de kiem zijn wit. De bruine boon heeft met het worteltje aan de moederplant vastgezeten. De functie van het poortje van de boon is het snel op kunnen nemen van water.
In de zaadlobben zit het reserve voedsel voor het kiemplantje.
Werkwijze:
Hoe ga je de bruine boon inzetten?
1. Je hebt per persoon twee jampotjes met rechte wanden of twee brede glazen nodig. Haal het etiket eraf, en was het potje goed schoon.
2. Aan de binnenkant, tegen de glaswand, zet je een strook filtreer- of toiletpapier, of een blad van je kladblok.
3. Vul je pot tot bijna de helft met grind of zand.
4. In elk potje plaats je twee bonen tussen het glas en het papier. Probeer het poortje zoveel mogelijk tegen het papier aan te leggen.
5. Stop er dan een beetje grind erbij, niet teveel.
6. Geef dan beide potten een beetje water. Het papier zuigt het water op. Niet teveel water geven, want dan kan de boon gaan schimmelen.
7. Schrijf met viltstift op de pot bij de ene boon de letter ‘A’ en bij het andere potje de letter ‘B’.
8. Zet één potje in de kamer bij het raam, maar niet in de zon.
Dit is vanaf nu de ‘kamerboon’.
9. Zet het andere potje in een donkere kast, maar niet te koud.
Dit is vanaf nu de ‘kastboon’.
10. De tweede boon in elk potje is een reserve boon. Je tekent de boon die het beste groeit en die blijf je tekenen, tenzij die dood gaat, dan neem je de reserveboon. Dit moet je dan natuurlijk wel even vermelden in je verslag.
Vragen en antwoorden:
 12.12 wedstrijdDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-19 15:12:07
pijlroodikke
pijlzwarthaaai mensjes
ikke heb ee wedstrijd: ikke moet de langste bruine boon kweeke dat is 1
en ik heb nog een bruine boon en die moet heel mooi worden das 2
hoe flik ik dat???
plies help mij

-x-x-x- ikke
 12.13 Re: wedstrijdDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-04-20 19:25:25
pijlroodikke
pijlzwarter is hier op dit internet ook niets te vinden over ontkiemen van bonen ik moet plaatjes van die bonen ik heb half internet al afgezocht als jullie dat nou eens doen
 12.14 sneeelDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-19 18:16:39
pijlroodme myself
pijlzwartwie weet iets over hetkiemen van bruine bonen
 12.15 Re: de groei van de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-20 18:03:24
pijlroodcynthia
pijlzwartik moet een bruine boon kweken en elke dag opschrijven wat er is gegroeit. kunnen jullie me helpen en snel!!!!!!!!!!
 12.16 Re: de groei van de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-24 15:08:46
pijlroodelianne
pijlzwartik heb ook geen idee wat ik moet doen ik moet ook bruine bonen planten, het planten heb ik gedaan maar ik ben te laat begonnen want de vorige die ik geplant heb groeide niet en ik zie de biologie-leraar ook niet meer heeeeeeeeelp wat moet ik doen
 12.17 vraag over straling en kiemingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-26 13:59:11
pijlroodcarmijn
pijlzwartHallo iedereen
Ik doe met een aantal klasgenoten een onderzoek naar de invloed van lichtstraling op de kieming van zaden. We willen weten of verschillende lichtspectra dus verschillend licht zaden sneller of juist langzamer laat kiemen, we gebruiken hiervoor een uv-lamp een ir-lamp een gloeilamp en zonlicht. We willen graag weten of er al eerder proeven zijn uitgevoerd op dit gebied en of er dus al eerder gevonden uitkomsten zijn. Ook zijn we benieuwd of er nog tips zijn over welke zaden we het beste kunnen gebruiken, we hebben net wortelzaad en tuinkerszaad gekocht. Ik hoop dat iemand ons kan helpen! alvast hartstikke bedankt! Liefs, carmijn, Veenendaal (misschien leuk voor meneer hulsen: onze bioleraar heet jeroen thijssen...)
 12.18 Re: vraag over straling en kiemingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-05-28 16:16:18
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartJeroen Thijssen... moet ik die kennen? bloos bonk
 12.19 Re: vraag over straling en kiemingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-06-02 15:51:47
pijlroodhanneke
pijlzwartheey seth loph yaa 4-evah!!!
ennuh, tim goeie site man!?
xus moi
 12.20 een lkkrdingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-06-02 15:52:28
pijlroodHanneke
pijlzwartSETH IS UT LKKRST!!!!
loveys puh2 puh
 12.21 kiemingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-06-03 18:34:39
pijlroodJudith
pijlzwartIk moet voor mijn WO-eindwerk een boon laten kiemen en hier een soort kalender van maken, en ook van tuinkers en radijs. Ik heb al wel een proces van bonen gevonden, maar het is boven de grond,en niets van de worteltjes enzo.
Kan iemand me verder helpen ? Ik hoop het echt !
Alvast heel erg bedankt!
 12.22 Re: kiemingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-08-21 15:54:24
pijlroodRene
pijlzwartAchtergrond informatie over het kiemen van bonen. Ech nie meer normaal hoe interessant, mar ik moet het toch weten. Of je nu vijf of honderd jaar bent, maakt niet uit maar stuur alstublieft een beetje info door naar deze site. Bedankjewel
 12.23 kieming van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-20 14:41:12
pijlroodkattie
pijlzwartHoi ik ben met schooll bezig met een werk over bonen kan iemad wat informatie sturen naar kattie22@hotmail.com!!!!!!!!!!!HET IS DRINGEND
 12.24 kieming van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-20 14:55:42
pijlroodbavo
pijlzwartIk moet voor school de verschillende fasen van een boon noteren als iemand een beetje informatie heeft stuur ze dan a.u.b. bavokv@hotmail.com HET IS HEEL DRINGEND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 12.25 kieming van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-20 15:02:44
pijlroodbavo
pijlzwartAlle GOEDE informatie wordt beloond!!Degene met informatie stuur a.u.b. door naar bavokv@hotmail.com
 12.26 Re: kieming van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-22 19:20:27
pijlroodr.van der sluis
pijlzwarthttp://members.lycos.nl/rherold/science/boonontkieming/boonontkieiming.htm
 12.27 Re: kieming van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-25 18:26:55
pijlroodbavo
pijlzwartBoneninformatie nodig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 12.28 Re: kieming van tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-26 12:22:07
pijlrooddanique
pijlzwarthallo luitjes hoe gaat die wij zijn met een biologie onderzoek bezig over de tuinkers.we moeten die gaan kiemen(de zaadjes dan!)wij hopen dat jullie ons info kunnen geven want we zitten in het eindexamen jaar en willen goede punet halen!alvast bedank!
groeten uit limburg yasmine en danique
 12.29 Re: kieming van tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-09-30 17:34:05
pijlroodSimon nieman
pijlzwarthallo
wij moeten een opdracht over kiemplantjes doen maar ik kon geen plaatjes vinden.
zou u a.u.b zo vriendelijk willen zijn om wat plaatjes te sturen van kiemplantjes.

bij voorbaat dank,

Simon

p.s zou u mij even willen mailen dank u wel
 12.30 Re: kieming van tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-05 18:52:23
pijlroodkatarina
pijlzwartIK HEB VOOR EEN SCHOOL BONEN MOETEN PLANTEN DAT IS ALLEMAAL GELUKT MAAR IK MOET OOK NOG PRENTEN EN INFORMATIE HEBBEN!!!!!!vOOR OKTOBER BINNEKORT EN IK HEB NOG HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL VEEL NODIG!!!!!WIE KAN IETS STUREN NAAR kattie22@hotmail.com JE WORDT BELOOND!!!!!!!!!!!!
 12.31 Onderzoek kieming bruine(?) boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-08 14:43:22
pijlroodJasmien Meulewaeter
pijlzwartHallo, ik moet een onderzoek doen voor de ontkieming boon
tis toaal nie gelukt, kem er zoveel aan gewerkt
We moesten eerst een n8 in warm water leggen, dan in een potje int licht
Kunt u me de waargevingen geven, aub, met foto's, met de onderdelen erbij
Heel veeel liefs van radio-2-kadee jasmien
 12.32 Re: Onderzoek kieming bruine(?) boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-09 22:10:15
pijlroodRoel
pijlzwartOns is bekend dat bepaalde een golflengte van infrarood licht de kieming van zaden kan versnellen zo is ook bekend dat een iets andere infrarood licht juist de kieming stop zet
 12.33 bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-13 19:16:25
pijlroodkattie
pijlzwartHALLO IK DACHT DAT JE HIER WAT KON VINDEN OVER BONEN SORRY HOOR MAAR ER IS NIKS OP HET NET!!!!!!!!!!!!!!!INFORMATIE NODIG JE WORDT BETAALD!!!!!
 12.34 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-14 17:14:46
pijlroodRenate
pijlzwartWeet iemand waar ik plaatjes van de tuinkers kan vinden
 12.35 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-19 14:28:03
pijlroodEsmé Kerssens
pijlzwartStuur mij a.u.b. plaatjes van de tuinkers
 12.36 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-19 23:14:23
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartProbeer deze eens:

http://images.google.com/images?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=tuinkers
en
http://images.google.com/images?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=garden+cress

Suc6!
 12.37 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-22 18:36:30
pijlroodjanny claus
pijlzwartheey iedereen graag had ik wat informatie willen hebben over de teelt van tuinkers deze heb ik nodig voor mijn eindwerk.dank bij voorbaat.
 12.38 Re: bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-27 13:54:04
pijlroodsabinetjuhhh
pijlzwarthoi hoi ik moet een verslag maken over bonen welke bonen ontkieuwen en al ze in het licht staaan en zonder water ontkieuwen ze dan nou ik niet echt wat vinden wteen jullie misschien een site laat het effe weten voor woensdag en donderdag dagggggg
 12.39 Re: bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-27 13:57:31
pijlroodsabinetjuhhh
pijlzwartnog een keer mij email is
 12.40 profielwerkstukDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-27 19:00:20
pijlroodwasiem
pijlzwartheey mensen, ik doe mijn profielwerkstuk over de groei en kieming van zaden (abiotische factoren), kunnen jullie misschien een paar handige tips voor mij posten (of voeg me toe op msn wasbeer86@hotmail.com) en sites die ik zeker eens ff moet bekijken zijn natuurlijk ook welkom.
 12.41 bone DRINGENDDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-30 20:05:16
pijlroodmoi
pijlzwartwij moeten voor school bonen platne , eers een dag in water leggen en dan bonen zetten in het donker , licht , droge grond , natte grond , een halve boon planten , 1/3 van een boon planten
maar het lukt niet
iemand die dit al heeft gemaakt kunnen jullie mij helpen?
 12.42 Re: bone DRINGENDDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-10-31 16:16:25
pijlroodsas
pijlzwartIK ZOEK DRINGEND PLAATJES OVER BONEN HET LIEFST BRUINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HEEFT IEMAND INF EN PLAATJES A.U.B DAN VOOR 9 NOVENBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 12.43 Re: bone DRINGENDDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-01 12:46:51
pijlrooddracula
pijlzwartheeft iemand informatie over bruine bonen of weet je een site over bruine bonen?stuur dat dan als de wiedeweerga naar jochemzeestraten@hotmail.com
 12.44 DRINGEND TUINKERSDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-01 15:54:54
pijlroodCERIL
pijlzwarthallo ik heb dringend tuinkerszaadjes plaatjes nodig kunnen jullie die vandaag nog op sturen want ik moet het morgen inleveren
NOU ALS JULLIE DAT WILLEN DAT ZAL DAN HEEEEEEEEEEEEEL MOOI ZIJN alvast bedankt voor jullie hulp groeten
 12.45 Re: DRINGEND TUINKERSDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-03 17:38:00
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartKijk eens hier:
http://members.lycos.nl/rherold/science/boonontkieming/boonontkieiming.htm
en
http://scholieren.samenvattingen.nl/search/open/7426325

Opsturen via e-mail doe ik niet aan, dan heeft dit forum weinig zin!
 12.46 Re: Mostardplantjes!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-14 22:27:03
pijlroodMyloW
pijlzwartHeey hallo! Ik heb als onderwerp van mijn profielwerkstuk gekozen 'Mostardplantjes' Ik moet een experiment uitvoeren van de invloed van enkele abiotische factoren op de groei van kiemplantjes van mostard. In eerste instantie moet ik invloed tudden kieming en de hoeveelheid water onderzoeken(wat nog niet het probleem is) Daarna moet ik zelf een aanpak bedenken om andere factoren te onderzoeken. Mijn vraag is nu, welke factoren kan ik nog meer onderzoeken? En of U misschien enkele sites weet waar ik informatie kan vinden over kieming van plantjes in het algemeen en ook over mostardplantjes/zaadjes!
Alvast hartstikke bedankt!
Groetjes MyloW
 12.47 TuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-16 16:06:52
pijlroodMarlous
pijlzwarthaloo heeft er iemand enig idee welke mineralen invloed hebben op de groei van tuinkers? Dit gaan we namelijk testen maar dan moeten we wel een beetje in de goede richting zoeken. kan iemand helpen???
 12.48 bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-27 10:53:54
pijlroodp-mate
pijlzwartvoor alle bonenmensen: typ zaadlobben bij google in...je krijgt dan vet veel plaatjes!!!
 12.49 kiemen van zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2003-11-27 11:00:00
pijlroodmaartje
pijlzwartLeuke site, filmpjes over het groeien van verschillende planten onder verschillende omstandigheden.
http://sunflower.bio.indiana.edu/~rhangart/plantmotion/movements/nastic/nastic.html
 12.50 zure regenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-06 11:59:58
pijlroodChantal
pijlzwartWij maken een Profielwerkstuk over zure regen. Wij kunnen alleen niet precies verklaren waarom een zaadje niet ontkiemd op een zure voedingsbodem. Heeft iemand tips???
 12.51 Re: kiemen zadenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-06 15:05:49
pijlroodpaul
pijlzwarteey, ik zoek informatie over hoe een zaadje (tuinkers) ontkiemt. weet iemand hoe dit ongeveer in zijn werk gaat?
alvast bedankt
 12.52 Re: informatie over de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-01-25 17:07:07
pijlroodBiologie hater
pijlzwartIk moet op scool een verslag doen :S:S over de bruine boon en ik ben al slegt in biologie en dan nog over bruine bonen ook. Ik weet er helemaal nix van :$. Willen jullie zo snel mogeluk ff een mailtje stuure waar een site of zo in staat over bruine bonen
( of gwoon over zaden ) Pleasseeeee kej alvast thnx
 12.53 bone baby wil nie groeienDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-02-08 20:36:32
pijlroodbone planter die nie weet hoe et moe
pijlzwartk heb een prject op sgool over bonen(bruine) en dan moe k um plante maar ik wee nie hoe.
wie wel? stuur het pleas(!!!!!) op naar dewilans@zonnet.nl voor dinsdag 10-02-04
pleas pleas me bio-leraar vermoord me en k wil wel een goe cijver
-xxx- mij
 12.54 Re: bone baby wil nie groeienDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-14 11:18:05
pijlroodtamara
pijlzwartk mot een verslag van bruine bonen maken .
we mosten thuis een bruine boon laten groeien en ook op meten en dat heb ik nie gedan.
ik mot een grafiek en een tabel mar k kan nix vinden wie kan mij helpen.
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
xxxxxxx tamara
 12.55 plaatjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-22 15:14:16
pijlroodmelissa
pijlzwartk heb op sgool project over kikkererwten en k heb een paar plaatjes nodig!het is dringend!!!
 12.56 invloed van NaCL op ontkieming tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-22 17:15:58
pijlroodKarolien
pijlzwartKan er iemand me vertellen waarom dat de tuinkers niet ontkiemt als het wateris gemengd met NaCl?? het is vrij dringend ..

greetz karolien
 12.57 Re: invloed van NaCL op ontkieming tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-03-22 18:58:23
pijlroodBas van Tiggelen
pijlzwartIn zout water neemt het zaad geen water op en kan het dus niet kiemen.
 12.58 verzorgingDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-01 14:38:24
pijlroodfabian
pijlzwarthoe verzorg je een kikkererwt en kan je die kikkererwt ook in een pot met aarde planten
graag zo snel mogelijk antwoord.
 12.59 kikkererwten-practicumDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-01 16:10:52
pijlroodRosa
pijlzwartHai! Ik zoek een geschikt plaatje om in mijn verslag voor school te stoppen. Ik heb het nú nodig, dus als je nog wat hebt liggen, please, stuur dan ff. Tanx!
 12.60 de groei van bruine bonen!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-03 10:22:27
pijlroodRianne
pijlzwarthey allemaal. k moet voor school de groei van bruine boneen weten, hoe lang het worteletje en de stengel is per dag. toen k het ging doen dede me bonen het neit en k moet het maandag af hebbe!
wie wat weet email me ff! riannevooges@hotmail.com geef snel antwoordt!
 12.61 scheikundig proces van ontkieming van tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-03 15:31:04
pijlroodjull
pijlzwarthallo,
ik zou graag willen weten of iemand wat info heeft over de scheikundig proces van de ontkieming van tuinkerszaadjes, dus over de invloed van de enzymen enz.
heel erg bedankt
jull
 12.62 kieming van zaden plaatjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-14 16:43:10
pijlroodjaro
pijlzwartheeft er iemand plaatjes over kieming van zaden als voorpagina
 12.63 Re: bonenverslagDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-15 14:29:57
pijlroodClest
pijlzwartHaalow,
Ik moet voor school een bonenverslag hebben, wie heeft er een voor mij?
Clets
 12.64 Re: groei van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-15 14:20:35
pijlroodClest
pijlzwartHaalow,
Ik moet voor school een bonenverslag hebben, wie heeft er een voor mij?
Clets
 12.65 Re: groei van bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-15 18:48:00
pijlroodbruine boon!
pijlzwartIk heb hier wat info,(kweenie off ju hierre wat aan hept)naam van boon=Phadeus Vulgaris linnaus,en die v.d. erwt =Pisum Sabitum Linnaeus.De beschrijver van de bruine boon=Linnaeus.probeer anders nog www.google.com/search?q=kieming+zaden.meer weet ik echt niet!!!!!!!!!!
 12.66 bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-20 20:16:00
pijlroodangel
pijlzwartwie heeft er een site met plaatjes van bruine bonen. in mn werkstuk moete ook plaathies staan vet shit
 12.67 Re: bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-21 14:58:12
pijlroodMichel Klok
pijlzwartIk zoek een verslag over de bonen proef hoe ze kiemen
 12.68 Re: bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-04-25 08:51:00
pijlroodsjantie
pijlzwartwat is de wetenschappelijke naam voor bruine boon en van grauwe ert ????
 12.69 Re: bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-08 20:06:31
pijlroodAngelique Haverkamp
pijlzwarthallo ik moet overmorgen een verslag inleveren en ik kan maar geen plaatjes van bruine bonen vinde wille jullie me helpe ik weet ech nie war ik mot kijke ik heb overal al gekeke ik kan het nie vinde
 12.70 Re: bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-05-12 10:03:53
pijlroodJeas
pijlzwartMijn bruine bonen zijn net geplant
 12.71 VoedingstoffenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-02 16:58:32
pijlroodNiels van Achteren
pijlzwartIk moet een proef doen met bonen, en nu moet ik de een melk geven en de ander water, ze zijn allebei even groen en die met melk zelfs groter. Hoe kan dat? Ik moet het weten hoor! Asjeblieft help!!!!
 12.72 Re: VoedingstoffenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-14 10:59:56
pijlroodLars Numeijer
pijlzwartdit is vet met die bonen ik vind het goed dat jullie zoveel info hebben gevonden jullie hebben me echt geholpen bedankt lars
 12.73 Re: VoedingstoffenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-06-19 14:04:50
pijlroodAmber Jobse
pijlzwartHaaY Larspuh2grappig dat Ye 00k op de site bent geweest..ehm..over dat bonen in het licht en in het donker heb ik wat over de oorzaak geschreven in mijn eigen woorden...maar ik weet niet of het klopt:

De oorzaak dat de boon beter in het donker groeit dan in het licht, komt voornamelijk omdat het op zoek is naar licht.
Licht is heel belangrijk voor de bladeren (die zorgen zo weer met het licht voor energie), maar omdat er in het donker geen licht is hebben de bladeren geen functie.
Daarom groeit de stengel zo snel om te zorgen dat er wel licht komt bij komt en dat hij wel energie kan maken.
Bij mij was het ook zo dat er een gaatje met licht was in mijn donkere kast, toen de stengel al een centimeter of 15/20 was, ging mijn stengel scheef groeien, naar het gaatje waar de lichtstraal was.
Nadat ik de oorzaak van in het licht en donker groeien van de boon op Internet had gelezen, viel het mij op dat de bladeren ook een verschil hebben, de boon in het donker heeft hele kleine bladeren en de boon in het licht grotere.
En ook daarvan is de oorzaak dat de bladeren licht nodig hebben om energie te maken.
In het donker gaat dus alle energie naar de stengel en in het licht naar de bladeren.

-xXx-
mY..
( * A m b e r * )
 12.74 Tuinkerszaadjes en zout/suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-09-27 11:32:45
pijlroodjess
pijlzwartHoi!
Wij moeten een onderzoekje doen en we lazen net dat tuinkerszadjes geen zout water opnemen. Waarom niet? groetjes!
 12.75 Re: Tuinkerszaadjes en zout/suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-01 10:15:33
pijlroodhenkie
pijlzwartmoi lulo,s
 12.76 Re: Tuinkerszaadjes en zout/suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-05 16:30:18
pijlroodontkiemen van tuinkerszaadjes
pijlzwartweet iemand waar je plaatje van tuinkerszaadje kan vinden seg het dan ff -x-x-x- iemand
 12.77 Re: Tuinkerszaadjes en zout/suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-06 10:29:51
pijlrood....
pijlzwartik moet een practicum tuinkerzaadje doen Bleeh

-xxx-jes me
 12.78 Re: Tuinkerszaadjes en zout/suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-06 18:34:02
pijlrood=D
pijlzwartik moet tuinkerszaadjes kiemen alleen kan nergens informatie vinden weten jullie een paar site's..?
byebye =D
 12.79 I need PICTURES from tuinkerszaadjes!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-07 15:55:34
pijlroodiemand
pijlzwartwie heeft ur een goeie site voor mij???? over diej tuinkerszaadjes???rc5rc5rc5rc5:S:S pleas help me....
 12.80 bioverslagDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-26 12:47:25
pijlroodmii
pijlzwartiik m0et een bi0 verslag makennn!!frownfrown
0ver het kiemem van tuinkerszaadjes...:S n0u nd danG m0et iik v0or elke dag 0pschryven ens0w wat er met dii dingen iis gebeurd..maaahh iik ben s0ww slimm 0m ze vergetn te plantennn.....
DUSS WEET IEMAND EEN SITE WAAR S0WN VERSLAG 0P STAAT 0FS0W..HELP MIIIII
thx alvastttt -xXxXx-
 12.81 Re: RE: I need PICTURES from tuinkerszaadjes!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-26 18:30:16
pijlroodsgatjah
pijlzwartplz help my aan plaatjes van tuinkerszaadjes..
alvast tnxzz (K)
=X= mii
 12.82 tuinkers en suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-10-31 13:44:05
pijlroodMelvin van Wijk
pijlzwartweet iemand waar ik iets kan vinden over de invloed van suiker op tuinkerszaden.
 12.83 tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-02 16:37:28
pijlroodevie(L)
pijlzwartHeeyzz ik heb plaatjes van een tuinkers nodig.
lekkr dom he.
Voor een werkstuk op school.

hellup een lief klein meisje...!!
 12.84 tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-02 16:38:17
pijlroodevie(L)
pijlzwartHeeyzz ik heb plaatjes van een tuinkers nodig.
Voor een werkstuk op school.

hellup een lief klein meisje...!!
 12.85 HELP MEDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-05 09:22:17
pijlroodMartiej
pijlzwartwie stuurt mij informatie over rode fosfor.
 12.86 Re: HELP ME tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-12 16:43:34
pijlroodKarin
pijlzwartik heb informatie en plaatjes nodig over tuinkers!
de vraagstelling van mijn proef is:' In welke vloeistoffen groeit ht tuinkers het best?'
wie heeft er informatie op site?
 12.87 info rond de werking van aminozurenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-15 19:30:17
pijlroodglenn
pijlzwartweet er iemand een goede site met duidelijke en gestructureerde informatie over aminozuren?
 12.88 info over waarom zaadjes van tuinkers niet in een zakje kiemen. mag ook verslag!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-18 16:15:40
pijlroodEmel
pijlzwarthay!
ik moet een verslag maken over waarom zaadjes van tuinkers niet in een zakje kiemen
ik weeet wel waarom maar ik moet een verslag maken
waar kan ik info vinden
 12.89 Re: info over waarom zaadjes van tuinkers niet in een zakje kiemen. mag ook verslag!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-20 16:44:36
pijlroodkim
pijlzwartn goeie site is http://www.tuinkrant.com/zaaigids/het_zaad.htm
Maar kan iemand mij vertellen waarom een zaad in zout water geen water meer opneemt!! kep t hard nodig, alvast bedankt. groetjes
 12.90 Re: info over waarom zaadjes van tuinkers niet in een zakje kiemen. mag ook verslag!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-23 20:24:02
pijlroodJolientje
pijlzwartHeeej,
Ik moest een practicum doen over waterkers,
steeds 20 zaadjes opeen schaaltje, een met gewoon water, zout, zeep, en een met olie.
De proef is volleddig mislukt, en moet donderdag 25-11 mijn werk inleveren.
Kan iemand me helpen plz !!!
Je mag links met informatie enzo doormailen: jolientje_d_b@hotmail.com

-xxx-
 12.91 verslag over de ontkieming van waterkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-11-23 20:35:34
pijlroodKatrine
pijlzwartKan iemand me helpen met mijn practicum over de kieming van waterkers ? (beschrijving van 10dagen)
verslagen en andere info mag je naar me doormailen (gg_athena@hotmail.com)

mercikes eh xxx
 12.92 het kweken van sojabonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-01 17:51:21
pijlroodgünther tas
pijlzwartgegroet aan de bepaalde lezer.
Met dit bericht na te laten zou ik graag zo spoedig mogelijk een site adres of informatie toegestuurd krijgen over het kweken van sojabonen, dit is reeds niet als schoolwerk ofzo maa rgewoon om zelfstudie en om deze dan later in praktijk uit t ebrengen.
alvast bedankt
vriebdelijke groeten günther tas
 12.93 Re: het kweken van sojabonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-04 11:50:24
pijlroodbloempje9@hotmail.com
pijlzwartHey ik moet een opdracht maken voor bio waarom moet een plant eigenlijk water hebben
 12.94 Rietvoorn en SpanrupsDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-09 21:27:40
pijlroodpipoke
pijlzwartkan iemand me helpen ik ben een student kleuteronderwijs uit belgie

ik zoek informatie over een spanrups en over een rietvoorn hoe zij zich aanpassen om niet of juist wel op te vallen

alvast bedankt iedereen

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 12.97 TUINKERSDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-10 13:48:16
pijlroodikke-mij
pijlzwartIK HEB PLAATJES VAN TUINKERS NODIG frown
HELUP ME....... smile biggrin smile puh2
alvast THNX
LUPH YA FOR EVAH
 12.98 Re: TUINKERSDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-19 09:08:27
pijlroodSwollenaar
pijlzwartwhat's up?????
ik kreeg 17 december te horen dat ik 20-12 een werkstuk over de invloed van licht op de lengtegroei van de stengel van kiemplantjes van tuinkers af moet hebben. Natuurlijk had m'n leraar het van te voren al opgegeven maar geen datum vastgesteld duzzzzzzzzzz ik dacht ooooooooow ooooooow het lukt wel maar aangezien een plantje niet in 2 dagen kan groeien zou ik het zeer op prijsstellen als ik wat informatie of misschien wel een kant en klaar werkstuk van iemand kan krijgen al vast bedankt.
groeten uit Zwolleeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!
 12.99 Re: TUINKERSDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2004-12-19 09:09:52
pijlroodSwollenaar
pijlzwartdit is m'n mail>>> eflatun16@hotmail.com
 12.100 saaiDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-05 10:22:20
pijlroodtja
pijlzwartik wil plaatjes van zaden, gin lange verhaluh!!!
kan deze websit nog saaier?????????/
nou ik vin hier nix an
ik ga weg!!
en als mensen dit lezuh zeg dan iets terug
ok?

doei

van mij

 12.101 kiemen van zaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-10 14:25:28
pijlroodpreeti
pijlzwartheeej ik heb dringend inf0 n0dig 0ver practicum: kiemen van zaadjes met 6 vragen >>
1 .Wat wil ik onderzoeken?
Hoe komt het dat zaadjes in een zakje niet kiemen?

2. Wat is het antwoord volgens mij?
Zaadjes in een zakje kiemen niet. Want de zaadjes krijgen geen lucht.

3. Wat ga ik doen?
Ik neem twee zakjes met hetzelfde zaad. In het ene zakje prik ik gaatjes. Dan kan er lucht in het zakje. In het andere zakje prik ik geen gaatjes.

4. Wat heb ik nodig?
- 2 gelijke zakjes met hetzelfde zaad.
- een speld

5. Wat neem ik waar?

6. Welke conclusie kan ik trekken?

snapt iemand hier iets van mail dan heel snel dinsdag n0g.. =S=S
 12.102 Welke zaden van groenten?Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-13 11:37:48
pijlroodFrieda Van Den Dooren
pijlzwartIn verband met een artikel over kiemen van zaden - behoefte aan licht :
Welke zaden van groenten kiemen :
(1)"alleen in het donker"(bvb Hedera helix)
(2)"voortdurend of gedurende lange perioden licht nodig hebben"(bvb Magnolia grandiflora)
(3)"slechts kort licht nodig hebben"(bvb tabak)
Waar zijn er nog meer inlichtingen te vinden hierover ?
Alvast aan iedereen bedankt voor de opzoeking.
 12.103 abiotische en biotische factorenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-18 16:30:12
pijlroodE.S
pijlzwarthallo .....?
voor een P.O. voor biologie onderzeok ik de kieming van zaadjes. en dan met verschillende abiotische en biotische factoren. maar nu moet ik informatie hebben over verschillende abiotishe factoren die invloed hebben op het kiemproces, alleen kan ik hier niet zoveel over vinden!!! het is echt nodig voor in de hypothese dus misschien zou iemand mij kunnen helpeN????????????????????????
groetjess

p.s. informatief forum!
 12.104 Re: abiotische en biotische factorenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-24 15:27:29
pijlroodchantal
pijlzwartIk heb voor bio wat zaadjes in een donker en licht plekje laten groeien
De zaadjes zaten in een testbuisje gevuld met 1-2 cm water en een watje daarop. Op dat watje lagen de zaadjes.
Maar bij mij waren de zaadjes die in het licht groeiden langer dan die in het donker. Bij de rest van de klas was het juist andersom
Weet iemand wat ik fout het gedaan??!
 12.105 Re: abiotische en biotische factorenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-01-28 13:38:59
pijlroodrachel
pijlzwartik moet een onderzoek voor school maken voor biologie en toen heb ik met een paar meiden
een hedra gekocht we doe 1 in een doos 1 gewoon en 1 in een plastic zak en 1 in fel licht welke voorspelling hebben julllie
 12.106 Re: abiotische en biotische factorenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-20 20:49:06
pijlroodiris
pijlzwartwelke zonnebloempitten kan ik het beste gebruiken om zo'n mooie zonnebloem te krijgen?
Ik haal ze uit m'n vogel z'n voer, maar er zitten verschillende in; witte, gestreepte, zwarte, kleine, grote, WELKE????
Moet ik ze in het begin (de pitten zitten net in de grond, nog niet ontkiemd)in het donker zetten? ('licht remt groei')
Wanneer moet ik ze uit het donker halen?
Als ik ze te veel water geef (of in het licht zet)groeien ze zo snel, dat de steel slap, dun en lang is, waardoor ie gaat hangen.
Als ik ze iets minder water geef, groeien ze minder snel en gaan ook niet hangen.
Ik hoop echt dat iemand mij hier meer over kan vertellen!
 12.107 aan PreetiDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-02-20 22:25:06
pijlroodiris
pijlzwartPreeti, je kan toch waarnemen wat er gebeurd met de zakjes? Ik bedoel wat neem je waar, je moet zeggen wat je ziet gebeuren, wat je waarneemt. Waarschijnlijk ontkiemen de zaadjes in het zakje met gaatjes wel en het zakje zonder niet. Dat heb je dan waargenomen en dan kun je je conclusie trekken: De zaadjes hebben lucht nodig om te ontkiemen!
 12.108 Re: aan PreetiDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-18 17:50:32
pijlroodwatzupp
pijlzwart[img]http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/obscene/eck02.gif[/img] [img]http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/obscene/eck26.gif[/img] [img]http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/obscene/eck26.gif[/img] [img]http://users.telenet.be/eforum/emoticons4u/trans/fahr05.gif[/img] [img]http://users.telenet.be/eforum/emoticons4u/trans/fahr10.gif[/img]
 12.109 plaatjes over de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-20 19:23:51
pijlroodAnneke
pijlzwarthoii mensen. heeft er iemand een paar plaatjes over de bruine boon? is egt heel hard nodig!! als je er 1 hebt stuur dan maar naar mij toe. bedankt.
 12.110 Re: plaatjes over de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-04-24 18:14:51
pijlrooda girltjuh.....!
pijlzwartHeey skatjuhzz van mij!!!
Owk pr0bleempjuhzz met dat bonenverslag...?? Ikkuh wel...liefjuhz..ik kan geen info vinden over de bruine boon...hoe die oorspronkelijk heet enzo...das ut probleem...kan iemand my helpuh..pleAsuh?? (een lkkr ding graag) :-D.....I love boyzzz....vooral sexy boys...met een lkkr kontjuh...
Maar kga ik waardeer julliej hulp heel errug....nah...zie juh....en alle lkkre jongens...i lapf julliej....Hihihihihihihi.....Nah bye...

BIG KIZZ voor alluh boyzz...Van a girltjuh....
 12.111 BRUINE BOON!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-05 19:24:15
pijlroodEliSe en Eva
pijlzwartHeey Mensen..
Wij moeten een verslag maken over bruine bonen.. Maar nu moeten we achtergrondinformatie hebben over bruine boon.. maar we zouden niet weten waar we het moeten vinden, we hebben geen recepten nodig ofzo.. maar gewoon achtergrond informatie..puh2 haha
Kuszies ons..
Mense please help ons.. als je denkt dat je ons kunt helpen mail dan please even naar li3s_eefY@hotmail.com P.S. vergeet niet dat eefy met een hoofdletter Y is want anders ontvangen we heem nie:S
 12.112 Re: BRUINE BOON!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-09 21:28:31
pijlroodnick
pijlzwarthellup ik heb ik stappen nodig in foto's of tekeneningen hoe een boon groeit... als je dit hebt zou je het naar me wille mailen?? dankje Nick
 12.113 Re: BRUINE BOON!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-10 14:15:49
pijlroodrrutjuh
pijlzwarthallo heeft iemand ook info voor mij over dat bonen gedoetje
 12.114 REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-15 19:03:00
pijlroodFransman
pijlzwarthallo wie zoekt er plaatjes over bonen kom dan bij mij
 12.115 Re: REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-21 12:29:05
pijlroodJuz
pijlzwartin t donker zoekt de plant naar licht, maar de tuinkers kwaliteit is veel minder dan de tuinkers die in het licht staat.

de tuinkers in het donker zal er meer "geelig" van kleur uitzien, en de tuinkers die wel licht heeft, zal gezond "groen" eruit zien, zonlicht bevat straling die planten nodig hebben om te groeien, zodat er foto synthese ontstaat, dan maakt de plant glucose aan, whatever... in elk geval in zonlicht gaat misschien iets langzamer, het zal iets am remmen, maar de kwaliteit zal stukken beter zijn dan in het donker
 12.116 Re: REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-22 15:23:07
pijlroodmii, miiselF n'D ii
pijlzwart??????
helPPP iik m0e b0nen verlsaG maKen,,
maaR h0e???=S

(K)J deGene dii mii helpT
 12.117 Re: REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-22 15:25:39
pijlroodmii, miiselF n'D ii
pijlzwart??????
helPPP iik m0e b0nen verlsag maken,,
maaR h0e???=S
 12.118 Re: REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-05-30 21:24:19
pijlroodlaura
pijlzwartstaat er egt neregens info over de bruine boon?:s
 12.119 Re: REDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-02 16:25:57
pijlroodik
pijlzwartkmoet een verlag maken over linzen
kan iemand mij helpen?
zo rap mogelijk
 12.120 Boon P.O.Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-02 16:25:19
pijlroodRowan
pijlzwartIk heb ook info nodig over boon ontkieming heeelp me worshippyworshippyworshippy PLEASE
 12.121 Bonenverslagje..Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-06 17:21:16
pijlroodMira
pijlzwartHeej.. Ik moest ook een bruine boon bestuderen, hoe die groeit enzo. Maar hij is gaan schimmelen in plaats van groeien! Kan iemand mij vertellen wat ik misschien fout heb gedaan? Ik heb de boon in een glas met papieren zakdoekjes gedaan en daar heb ik dan water bij gedaan. Maar misschien heb ik wat teveel water gebruikt.. Kan iemand mij please helpen want ik moet er een werkstukje over maken! Please zo snel mogelijk.. Ciaoo
 12.122 BONEN!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-06 20:24:10
pijlroodJoyce
pijlzwartkeP plaatje(s) n0dig h0e de 0nderdele van eeen bruine bo0n eruit zien..meel me ze!!
thnQ lapH y0eéÉ (K)
 12.123 Re: BONEN!!!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-09 18:42:29
pijlroodharry
pijlzwartwww.habblife2005.tk
 12.124 tuinkersenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-06-13 21:56:18
pijlrooddewi
pijlzwartik heb 4 een tuinkers gekweekt hij is al 4 dagen oud en hij leeft het meest in het licht ik weet er nog niet veel over maar ik weet wel dat je maxieum 1 ml water per dag moet geven anders gaan ze dood ik wil heel graag meer weten als je mij wil helpen zou dat heel aardag zijn en ik ga er nog meer kweken mijn email is **dewizwan@hotmail.com** vergeet niet ** er zitten geen hoofdleters in en achrer elkaar** alvast bedankt smile
 12.125 Re: tuinkersenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-07-19 21:44:15
pijlrood???
pijlzwartwww.habblife2005.tk
 12.126 Re: tuinkersenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-09-19 12:17:05
pijlroodLaurie
pijlzwartwij hebben een proef moeten uitvoeren over hoe tuinkers zaadjes het beste groeien in het licht, licht/donker of donker. We zijn er ondertussen achter dat dat in het donker is. maar we moeten nog wat literatuur hebben. Dit valt moeilijk te vinden op internet dus misschien zou u ons hierbij kunnen helpen.
Hoop dat het lukt en t liefste ook voor donderdag. Alvast bedankt.
 12.127 Re: invloed van lichtDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-09-23 09:53:51
pijlroodsuna
pijlzwartHallo
Ik heb dringend een practicum werkplan nodig over Wat is het invloed van licht op de ontkieming van planten of zaden ? Wie heeft er een stuur het astublieft op.
 12.128 Re: invloed van lichtDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-09-29 10:27:54
pijlroodikke
pijlzwarthallo...? Wie is daar horen jullie mij?? ik wil wat vragen over kiemplantzaden maar als jullie mij niet horen laat dan maar zitten. Jullie kunnnen daar ook niets aan doen!
 12.129 tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-02 14:51:02
pijlroodIngeee
pijlzwarthallo. ik heb moeten onderzoeken wat de invloed van suiker op tuinkers is...weet iemand hier iets van? ik heb geen resultaten
 12.130 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-11 20:01:34
pijlroodlisa tienkamp
pijlzwartik en dorien moeten onderzoeken of een tuinkers beter in een paardedrol groeit dan tuinzand....... wij denken dat ze beter groeien in een paarde drol want daar zit meer voedingg in is dat zow??? <sadley(!
 12.131 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-11 20:07:37
pijlroodpoej
pijlzwartmoi jonkiezzzzzzzzzzzzzzz hoezie KOEZIE!!!
MY
 12.132 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-11 20:12:55
pijlroodpoej
pijlzwartmoi jonkiezzzzzzzzzzzzzzz hoezie KOEZIE!!!
MY
 12.133 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-12 15:58:39
pijlroodanoniem
pijlzwartik heb een vraagje
kan een zaadje kiemen zonder water:p
 12.134 Re: tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-15 18:54:57
pijlroodikkke
pijlzwartwat een stomme site...
 12.135 Re: kiemen van zaadjes in een zakjeDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-21 07:31:23
pijlroodkees
pijlzwarthoe komt het dat zaadjes niet kiemen in een zakje smile
 12.136 Kieming van BonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-26 17:28:20
pijlroodLisa
pijlzwartIk ben nu een onderzoekje aan het doen: invloed van licht op kieming en groei van bonen
In het donker is het plantje van de boon na 6 dagen 1,5 cm of langer
In het licht is er amper een plantje uitgekomen
wie kan mij dit uitleggen?
 12.137 Re: Kieming van BonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-27 17:25:19
pijlroodlove do
pijlzwartWAT KAN IK INGODSNAAM SCHRIJVEN BIJ CONCLUSIE?????????
 12.138 Re: Kieming van BonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-27 17:26:06
pijlroodlove do
pijlzwartwilt iemand mij helpen???? please????
 12.139 HelpDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-29 12:52:23
pijlroodmii
pijlzwartik moet de theorie van de invloed van zoutconcentraties op zaadjes weten maar ik kan het niet vinden kan iemand mij helpen?????
 12.140 HelpDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-29 15:42:26
pijlroodeen hopeloos meisje
pijlzwartik heb een vraag wie heeft er voor mij een goede site of een verslag over tuinkers moet 3nov af zijn en ik kan niks vinden.

als je mij kan helpen heel erg bedankt een hopeloos meisje
 12.141 Re: HelpDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-10-31 19:54:14
pijlroodHIHI
pijlzwarthoe snel kiemen tuinkerszaadjes bij een temperatuur ( een beetje hoge , niet te hoog dus)?
 12.142 Re: HelpDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-06 11:05:22
pijlroodZielig Meissiej
pijlzwartWeet er iemand waar ik plaatjes van tuinkerszaadjes kan vinden? ik moet een verslag maken! doei doei
 12.143 plaatjes kieming tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-07 14:31:03
pijlroodmeisje die het niet kan vinden
pijlzwartHeey allemaal ik moet een verslag maken over het kiemen van het tuinkerszaad maar ik heb wat plaatjes nodig weet iemand waar ik die kan vinden XXX een meisje die het niet kan vinden al vast bedankt smile
 12.144 Re: plaatjes kieming tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-07 15:57:09
pijlroodMaaike
pijlzwartWeet er 0ok iemand een site waar ik plaatJes van tuinkerszaadjes kan vinden?
Alvast Hartelijk bedankt!
 12.145 Re: plaatjes kieming tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-08 21:12:59
pijlroodik...
pijlzwartik kan nergens goeie plaatjes vinden van een bruine boon die kiemt... is dat dan zo moeilijk???????
 12.146 Re: plaatjes kieming tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-13 17:55:13
pijlroodmattie
pijlzwartheeft iemand mischen een werkstuk over het ontkiemen van tuinkerszaden
ik moet bij 1 kijken wat wasbenzine voor invloed heeft en 1 gewoon met water
alvast bedankt
 12.147 Re: plaatjes kieming tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-19 09:58:23
pijlroodvage bekendheid
pijlzwart heey... ik heb tuinkerszaadjes in cola laten groeien!! en... ze groeide nog ook alleen wat langzamer en de plantjes waren ook bruiner dan normale !! ;lagge man puh2
 12.148 plaatjes over het kiemen van zaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-19 14:52:49
pijlroodbetadine
pijlzwartheey hallow ik zoek plaatjes voor biologie (op school)over het kiemen van zaadjes kan iemand me helpen?? of informatie daarover mag ook
 12.149 kieming en groei van tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-21 14:54:56
pijlroodLooortje
pijlzwarthooii... heeft iemand informatie voor mij over de groei en kieming bij zaden (tuinkers)?????
 12.150 Re: kieming en groei van tuinkersDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-21 19:23:14
pijlroodlisa
pijlzwartHoi ik zit in de 1ste en we moeten een week tuinkers zaadjes onderzoeken en dan een verslag maken heft iemand plaatjes en info het liefst plaatjes ?? frown ik heb het hard nodig. Alsvast bedankt smile
 12.151 ik weet niet hoe het moet?? :)Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-23 16:14:41
pijlroodmelissa
pijlzwartwe moesten voor biologie een paar bonen kiemen en ik heb het gebrobeert maar het is bij mij dus helemaal niet gelukt en ik moet nu een werkstukmaken en de informatie op internet vinden maar ik ken geen website s voor dat dus ik hoopde dat jullie mijn kunnen helpen als jullie wat website kennen laatdan hier een bericht achter a.u.b. thnQ groeten melissa :p
 12.152 Re: ik weet niet hoe het moet?? :)Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-11-28 16:52:01
pijlroodmezelf
pijlzwartkan iem=and uitleggen hoe fotosynthese gaat of zoow please
 12.153 Re: ik weet niet hoe het moet?? :)Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-05 14:37:18
pijlroodhttp:// missYY
pijlzwarthttp:// tSjaa,,ik weet het ook niet he puh2
 12.154 Re: ik weet niet hoe het moet?? :)Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-05 14:41:23
pijlroodladii*trOubles
pijlzwartzelf uitzoeken is beter dan iets van internet halen,,STEL je eens voor als iemand hetzelfde iets heeft als jOU,,watdan !? Jhaa..daar zit je dus mee hé, maarjha niks aan te doen toch? Anders hou je jezelf ECHT voor de gek hoor......Als je bergijpt wat ik bedoel.
Ik moet zelf ook een practicum inleveren over de ONTKIEMING VAN ZAADJES smile gaat wel lukken denk ik. Maarjha puh2 good luck PEEPS xx(K)
 12.155 Re: ik weet niet hoe het moet?? :)Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-11 11:44:33
pijlroodkisssgirl
pijlzwartHELLUP!! k moet heeeel snel(voor morge) plaatjes en info over bruine bonen!!!! help me please!!!
 12.156 Ontkieming boon....!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2005-12-29 15:40:22
pijlroodelise
pijlzwartheej,
voort school moetk dus een boon laten ontkiemen :|.. maar dr sta bij de eerste vijf dage moet da op een warme plek gezet worden (en een donkere plek) .. maar wa warme plek? kkan da toch moeilijk op de verwarming zette :s .. help!
 12.157 Re: Plaatjes van tuinkers....!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-18 07:09:33
pijlroodRacheltje
pijlzwartheej weet iemand een site waar ik plaatjes of foto's van tuinkers kan vinden? ik moet het verslag vandaag inleveren ( het is nu 7.10 uur 's ochtends)


Groetjes van mij
 12.158 tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-01-21 09:16:45
pijlroodJaspertje
pijlzwartheeej
ik heb een verslag nodig over tuinkerszaadjes weet iemand waar die staat?? als je er een weet moet je het voor donderdag hier op de site zetten.
 12.159 hoe bonen ontkiemen.Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-03-02 22:36:17
pijlrooddavid
pijlzwarthallo tim hulsen ik heb een practicum waarin ik drie weken moet kijken hoe mijn bonen ontkiemen het gaat om acht bonen 2 in de koelkast 2 bonen op kamertemp. 2 in het donker en twee gewoon in het licht heb jij zoveel mogelijk info voor me alvast bedankt.
 12.160 Re: Hoee??Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-03-20 21:14:43
pijlroodLuce
pijlzwartik heb een wedstrijd op school en ik moet in een paar maanden zoveel mogelijk peulen uit 3 bruine bonen laten groeien, hoe doe ik dat?? help please snel alvast bedankt
xx LuCe
 12.161 delen van de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-01 10:44:18
pijlroodVeertj
pijlzwartHallo mensen en anderen,

Ik moet over een poosje mijn verslag over bruine bonen inleveren.
Ik wil graag informatie over hoe een boon nou precies in elkaar zit (niet van die professionele shit), en over hoe elk deel van die plant heet. Stuur ff informatie naar veratje_ik@hotmail.com , alvast super bedankt, greetz Veer
 12.162 Re: delen van de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-15 14:00:33
pijlroodrik
pijlzwartkan iemand mij vertellen wat de wetenschappelijke naam voor de bruine boon is en die van de grauwe erwt
 12.163 sojabonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-15 18:26:16
pijlroodyorrick
pijlzwarthallo,weet iemand hoe sojabonen groeien en rijst? stuur het antwoord a.u.b naar me email adress
 12.164 Re: sojabonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-16 13:47:45
pijlroodN.adii__A*
pijlzwartaaaaaah 'k snap deel B vn de bruiine bone proef niieconfused
wiie kan vve helpe ??puh2
mail me dn plZz
ciaOo(L)uù
 12.165 Hoe snel groeit een hedraDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-04-19 17:03:48
pijlroodAmanda
pijlzwartHoe snel groeit nou een hedra wij hebben hem nu gepland hoeland ddurt het voordat hij gaat groeien


xxx mY
 12.166 de ontkieming van radijszaadjes bij verschillende kleuren lichtDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-05-18 09:00:19
pijlroodwayn ben marough
pijlzwartik wil graag weten hoe de ontkieming van radijszaadjes verloopt bij blootstelling aan de verschillende spectra van zonlicht.
 12.167 verslag kikkererwtDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-07-04 13:04:42
pijlroodrobert
pijlzwartwie heeft er toevallig een verslag van de groei van de kikkererwt moeten maken? zoja kan je hem dan per email verzenden naar: robertscholten@msn.com ik heb in iedergaval een tabel van de groei van de stengel en de wortel nodig, of de getallen.
 12.168 linzenplaatjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2006-11-20 21:31:18
pijlroodMerle
pijlzwartweet iemand een goede site waar je plaatjes van linzen kunt vinden?? alvast bedankt!!
 12.169 Mijn PWS over duinplantenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-01-04 18:49:26
pijlroodthijs
pijlzwartHallo, weet iemand misschien welke zoutconcentraties het best zijn om te gebruiken bij de ontkieming van duinplanten?
alvast bedankt
 12.170 KIEMPLANTJESDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-06-06 16:26:14
pijlroodGEKKEMENSEN
pijlzwartHoi,
ik moet voor school opdracht 4 maken...!!
Van Biologie voor jou ban hoofdstuk Groei en ontwikkeling...!!
Kan iemand my Plies helpen...??
Doei
 12.171 bruine bonen in watjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-09-04 15:36:39
pijlroodsjasogun
pijlzwartheeeeeeeeeeeeelp! ik moet 5 bruine bonen planten in watjes! hoe diep moeten ze, hoeveel millimeter watjes, hoe hoe wat wat?
help me plieeeeeeeeeeeeeeeeeeees!
 12.172 Re: delen van de bruine boonDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-09-04 18:43:35
pijlroodsjasogun
pijlzwartbruine boon: phaseolus vulgaris linnaeus
grauwe erwt: pisum sativum
zoek op google op {naam plant of dier} wetenschappelijke naam.
bijvoorbeeld: bruine boon wetenschappelijke naam.
 12.173 plies het meDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-16 15:02:23
pijlroodsabine
pijlzwarthelp help help ik heb plaatjes nodig (kiemen van zaadjes) plies help me iemand die hier wat van weet.!!!!!!!!!!!!!
 12.174 iemand die het weet help me!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-23 17:01:45
pijlroodlisanne
pijlzwartik moet een verslag maken en weet iemand misschien of de zaadjes van tuinkersen kunnen kiemen zonder water maar wel in het licht?
heel erg bedankt
 12.175 Re: iemand die het weet help me!Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2007-10-28 16:09:48
pijlroodTim Hulsen
pijlzwartWeten jullie dan niks? Maar goed dat ik alles weet
 12.176 bruine boon plaatjeDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-05-05 16:54:05
pijlroodcait
pijlzwarthier heb je en plaatje war je ziet hoe de (bruine)boon ontkiemt : http://members.chello.nl/s.westerink2/th5kl1_bestanden/booncyclus.jpg
 12.177 Tuinkerszaadjes met teveel suikerDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-05-07 10:54:55
pijlroodDenise en Ashley
pijlzwartHoi allemaal!
Wij hebben even een vraagje. We moesten een proef doen met tuinkerszaadjes. Wij hebben er siroop bij gedaan vanwege de suikers. Wat voor effect dat geeft. We zijn er nu achter gekomen dat ze niet groeien met siroop. Maar hoe komt dat? (omdat ze teveel suiker hebben maar waarom groeien ze dan niet? )
Dank je wel alvast. We hopen heel erg dat er iemand antwoord geeft.
 12.178 05-10-08Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-10-05 18:47:52
pijlroodRe: Tuinkerszaadjes met teveel suiker
pijlzwartomdat de suikers geen goede voedingsstoffen in de zaadjes aanbrengt ik moest ook dat proefje doen.
 12.179 Re: 05-10-08Del.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-10-14 06:55:29
pijlroodLars.. :D
pijlzwartOmg je kan tog in google op zoeke kieming van bruine boon wink
 12.180 Re: 05-10-08tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2008-10-30 21:23:12
pijlroodhamza
pijlzwartik wil weten hoe een tuinkerszaadje ontwikkelt?
 12.181 Re: 05-10-08tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-01-11 16:47:19
pijlroodMaas
pijlzwartAls je nou alles op deze pagina leest kan je het misschien vinden!!!!!!!!!!!!
Ja ja dan voel je je dom mongooltje.
 12.182 Re: 05-10-08tuinkerszaadjesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-01-11 18:08:38
pijlrooduki
pijlzwartboonplanten in het licht en in het donker. weet iemand een werkplan daarvan toevallig. het moetgaan over het gemiddelde versgewicht van boonplanten in het licht en donker.
 12.183 hlp pliesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-02-25 18:59:02
pijlroodikke pikke porretje
pijlzwartheey iedereen
ik moet voor school twee potjes met bonen planten en nu moet ik weten
 12.184 Re: hlp pliesDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2009-06-12 09:29:56
pijlroodlaura
pijlzwartHallo allemaal,
Ik doe voor biologie een practicum waarbij ik de remmende werking van sinaasappelschillen op tuinkers onderzoek. Is alleen super moeilijk om informatie te vinden!Heeft iemand aub info over de remmende werking van etherische olie/terpenen/limoneen?! Of misschien een goede site over de ontkieming van tuinkers??
Alvast bedankt,
Laura
 12.185 Re: verslag bruine bonenDel.icio.us Digg Facebook Google StumbleUpon
pijlblauw2012-09-19 20:48:47
pijlroodjoey
pijlzwartik heb snel een antwoord nodig over de bruine bonen:
als de bruine bonen zijn geschimmild kunnen ze nog groeien?
Een bericht toevoegen aan deze thread? Vul dan onderstaand formulier in. Velden in het blauw zijn verplicht.
Een woord beginnend met http:// of met een @ middenin wordt automatisch omgezet in een link.
HTML-tags zijn niet toegestaan. Probeer 'smalltalk' te voorkomen, het forum is niet bedoeld als chatroom!
Klik
hier voor een lijstje van beschikbare emoticons.

logo Forumbericht toevoegen 
Naam:
E-mail:
Onderwerp:
cryptographpHerhaal code:
Bericht:
Copyright © 1999 - 2020 dr. Tim Hulsen, design door Indigonet Services B.V.
Appartement Nijmegen